Sömnlöst

Har verkligen inte gått att sova. Har bara tänkt på det som hänt och vad som kunde hänt och bara tänkt på den där kalla idioten.
Hurfan kan man vara så jävla kall när man kunde dödat andra??? Kan inte släppa hans arroganta beteende. Nej något med honom skrämmer mig sjukt mycket.

Är påväg in till Karlskrona och ska in och fixa lite ärenden. Glenns kusin kör. Måste säga att jag får panik av att sitta i bil igen.

Nej idag blir det inget mer bloggande. Är fortfarande i chock och vill bara umgås med nära och kära idag och försöka att inte tänka så mycket på det som hänt.

Skriver mer någon annan dag när chock och allt släppt istället....
Det som skulle bli så mysigt med nyårsfirandet :/


3,5 längre restid och bilkrock...

Är trött nu men känner att ja måste skriva av mig lite iaf..Skriver mer imorn lite mer exakt vad som hände...

Är nu hemma i huset i Blekinge iaf.
Vi krockade med en bil när vi hade 1,5 timma kvar till lilla torhamn som var våran slutdestination. Det var inte vårat fel att krocken skedde och det blev ingen våldsam krock heller. Glenn lyckades sköta det bra.
Glenn behövde inte åka till sjukhuset (kalmar) men jag behövde för jag fick magsmärtor.
Är nog den värsta känslan jag haft i hela mitt liv! Mitt barn ligger där inne!
Iallafall. Barnet mår bra och det är den bästa nyheten jag någonsin fått i hela mitt liv.
Hade bara fått skador på musklerna i magen och nacken så allt har gått bra.
Glenns mor kom och hämtade oss på sjukhuset eftersom bilen inte gick att köra. Och varken jag eller Glenn hade nog varit kapabla till att köra en bil. Chocken sitter kvar än i oss båda.

Blir bara så jävla arg att man riskerar andras liv för att man själv ska köra som en idiotjävel! Fan ta dig om du hade skadat mitt barn!!! Har aldrig någonsin känt ett sånt hat till någon som jag gör nu. Du kunde ha dödat mitt barn!

Som sagt, är trött och skriver mer imorgon någon gång


Resan blir bara bättre!

Nu har vi passerat Norrköping och strax innan Norrköping så började jag känna av bebis! Och bebis håller på än och knuffas lite svagt där inne! Åååh vad jag bara njuter nu!


Jag gick förlorande ut ur striden

Sigrid segrade över mig efter 10 minuters konstanst skrikande från buren och får nu sitta i mitt knä. Bortskämda katt som alltid ska få som hon vill...


Sen avfärd

Då har vi äntligen börjat röra på oss ner mot Blekinge. Vi tänkte försöka åka vid 7 imorse men hur bra mådde jag då? Magont och illamående. Jättetrevligt. Men nuså är vi på färd iaf. Det är ju det viktigaste :). Sigrid uppskattar inte att sitta i buren när hon brukar få sitta löst. Fan vad hon skriker. Hon får sitta hos mig efter att vi har ätit frukost i hägernäs.
Annars när man åker ner till blekninge tar det runt 6 timmar. Vi får nog räkna med betydligt mycket längre tid nu iallafall med tanke på hur många kisstopp jag kommer behöver göra.


Ur balans

Just nu funkar inget i mitt huvud känna det som. Jag är arg, och jag vill bara storgråta fast jag egentligen inte har någon större anledning att vara ledsen. Detta är nog bland det jobbigaste med graviditeten just nu. Att jag inte alls kan styra mina känslor. Man tänker "räkna till tio" men inte hjälper det. Jag är lika arg och ledsen för det.
Känns inge vidare att sitta på en buss med massa folk kring sig och vara ledsen och samtidigt illamående. Nej fy vad jobbigt allt känns ibland. Blä!

Jag och Glenn åker imorgon bitti till blekinge istället. Jag måste sova lite om jag ska orka köra bil så länge. Lika bra det nu när hormonerna spelar kroppen ett spratt.

Det har gått bra att arbeta idag iaf. Har tyglat mig idag under arbetstid :). Fast ibland undrar man faktiskt lite hur folk tänker. Men det är en annan historia :)
Min chef lagade sin supergoda marockanska gryta idag till lunch! Det är nog bland det godaste som finns :)
Sen kom även hans supersöta barn till arbetet också, gullungar!!!
Så min arbetsdag har iallafall varit superduperbra :).

Ska bli skönt att komma hem och lägga sig i sängen och mysa med min älskade lilla Sigrid! Gud vilken liten buskisse hon blivit sen hon blev av med tratten runt huvet :P
Sigrid är nog en sån kisse alla drömmer om att ha. En katt som är superkelig men kan endå vara busig och sprallig. Okej, ibland går hon över styr men hon är endå lätt att älska :P


Slutligen hemma

Är nu hemma i lilla rånäs igen efter en lång dag med massor av shopping i Västerås. Är verkligen brutalt trött nu.
Trodde faktiskt inte att jag skulle hitta någonting. Ska jag vara ärlig tror jag inte att jag shoppat så mycket som jag gjorde idag. Fanns massor av fina kläder.
Måste sova nu. Ska upp imorn och packa för resan till blekinge. Har inte gjort det än. Och sen när ja packat blir det att dra till jobbet och sen åka bil hela natten. Kul?

Tack älskade Josefin för en grym dag! <3


2 dagar fullbokade

Sådär! Då var ännu en dag avklarad på jobbet! Jag bara älskar att jobba! Känns skönt att vara mer som en "normal" människa igen.

Imorn är det äntligen dags för den årliga traditionen igen!
Mellandagsrea med min älskade Josefin Hedlund! Som jag har saknat den underbara och fantastiska människan! Det är så konstigt att man träffar sina allra bästa vänner så sällan som man gör egentligen. Och när man väl träffas igen så känns allt precis så som det ska vara!
Efter det hoppas jag att jag hinner träffa en annan fantastisk vän.. Min vän som jag berättade om i förra inlägget. Hon och jag som får rätt spårade samtalsämnen m.m.
Efter det blir det bums hem och sova. Jobb väntar mig på torsdag och efter det åker jag och Glenn direkt ner till Blekinge och firar nyår med hans släkt :) bättre att åka på natten när det knappt är någon trafik. Måste ju tänka på vad som är säkrast för den lilla som växer i min lilla mage :)
Och apropå den lilla så gick jag in i vecka 19 idag :). Den lilla börjar bli stor kan man ju nästan säga eftersom om 1 vecka har halva tiden gått :).

För övrigt så kurrar min mage brutalt mycket och jag känner mig rätt spyfärdig. Trevligt det när man sitter på en buss och det är typ 15 minuters bussresa kvar tills jag kan kliva av. Hoppas ingen olycka hinner ske innan dess.
Hemma väntar maten och efter det så längtar duschen brutalt mycket efter mig. Känner mig så äcklig ibland bara. Ja känner mig mer ofräsh sen jag blev gravid än vad jag kände mig innan. Har nog med alla hormonförändringar att göra antar jag.
Efter duschen måste jag packa för blekingeresan. Hinner inte göra det varken imorgon eller på torsdag då Glenn kommer och hämtar mig vid jobbet inne i stan.

Med andra ord har jag rätt så fullt upp de närmaste dagarna vilken jag långt ifrån klagar över :)

Undrar vad Sigrid kommer tycka om huset nere i blekinge. Hon anpassar sig förmodligen som vanligt :P
Förresten! Sigrid har sovit hemma hos Glenns föräldrar nu i några dagar (hennes andra hem kan man även kalla det för). Idag ska hon äntligen sova hemma igen! Åh så mysigt att sova med hela familjen igen :).
Tror nog att Glenns föräldrar är rätt glada att slippa henne ett tag nu. Som ni vet så är ju hennes andra namn "bin Ladin" hon är ju en liten terrorist :P det hon terroriserat de senaste dagarna hemma hos dom är julgranen. Den har hon gillat att bita i och klättra upp i... Suck... Men det är inte allt. Idag beslutade hon sig även för att bita av sladden till lamporna i julgranen.
Är glad vid att jag stod fast vid att vi inte skulle ha någon julgran hemma hos oss i år. Och det just på grund av henne ;). Men hon är ju endå lika älskad även fast hon är terrorist :)
Vi får helt enkelt skaffa ny julgransbelysning åt dom :)


Alla barnen - skämt

Igår kväll när jag skulle sova så spårade det. Jag som bestämde mig för att somna tidigt, typ runt 22.00 hade jag hoppats på.
Men så ligger jag där i sängen och kan inte låta bli att pilla på telefonen. Blir att jag ligger och kollar på en hel del alla barnen - skämt. Och det fanns oförskämt många roliga och bra.
Alla barnen skämt får mig faktiskt att gå tillbaka en sådär 6-8 år tillbaka i tiden efter en pingistävling med en vän. Hemresan flippade även då som så många andra gånger. Denna gången på grund av just alla barnen - skämt. Min vän kom på ert väldigt roligt rim på mitt namn som passade in så bra efter just den dagen.
Jag själv tycker nog inte idag att det rimmet är lika kul idag som då. Utan det som är roligast nu är att jag minns hennes ansiktsuttryck och gester som hon gjorde när hon kom på det.
Tycker det är så roligt när man minns små men viktiga detaljer som det.
Igår var det såklart just jag min vän och hennes mamma som lyckades spåra igen med dom skämten.
Så sjukt mycket jag låg och skrattade för mig själv i sängen. Vilken tur att Glenn lyckades somna.

Så blev det en tidig sänggång för mig? Nej jag somnade runt halv 1. Men just nu känns det inte som att det gör någonting sitter fortfarande och ler från gårdagens bravader och tänker på bara fler utflippade saker hon och jag har gjort som inte bör nämnas på en blogg.
Men det är verkligen minnen som gör en så stor del av livet.
Tack för igår, det förgyller även denna dag!


Arbetsdagen avklarad!

Idag är jag en superlycklig människa.
Har nu haft mitt första arbetslags igen! Var längesen sen sist. Och det har bara gått bra. Fan vad kul det var att börja jobba igen! Har verkligen saknat det! Hoppas det blir mycket jobb framöver :)
Sitter nu på bussen påväg hem. Är lite trött men på ett behagligt och bra sätt :)
Glenn är hemma igen efter gårdagens bravader. Skönt att slippa sova själv inatt. För natten som var sov jag så sjukt dåligt. Varken Glenn eller Sigrid sov ju hemma, blev så tomt i sängen.

Kan faktiskt inte förstå att det snart gått halva tiden av graviditeten! Hur kan tiden gå så fort? Tiden flyr bara iväg. När jag väl blir mamma vill jag ju inte att tiden ska gå så fort som den gjort nu.

Magen växer faktiskt sakta men säker nu. Så himla härligt! Och om 9 dagar är ultraljudet. Undrar hur jag kommer reagera första gången jag får se min och Glenns lilla älskling. Kommer förmodligen börja gråta. Haha. Men som sagt så är det känslor man inte förstår om man själv inte ska bli förälder. Trodde inte man kunde känna något så starkt. Men uppenbarligen så kan man ju det :).
Jag har allt nu som jag bara trodde jag kunde få i min vildaste fantasi. Jag är lycklig! <3


Mysiga jul!

Då var julafton över och idag är det alltså fyllonas dag. Känns som att alla är ute och super denna dag. Även älskade Glenn ska ut idag. Men jag klarar mig bra från alkoholen :P. Glenn är inte ute så ofta heller. Så han är värd att få ut å ha kul med sina kompisar. Hans kompis har precis fyllt år så det måste ju firas :). Ska själv vara med ett tag tills dom ska ut på krogen. Sen drar jag hem och sover.
För imorn ska jag äntligen börja arbeta lite igen. Gud vad jag saknat det. Men mår ju faktiskt såpass bra nu att jag kan jobba igen. Och det känns mer än bra! :)

Gårdagens julafton var faktiskt väldigt mysig. Vi åkte först upp och ställde en liten present på Glenns farmors grav. En människa som man verkligen saknade vid julfirandet i år.
Efter det åkte vi hem till Glenns föräldrar och firade där. Åt god mat och fick fina presenter både jag och Glenn :)
Jag kan faktiskt endå inte låta bli att tänka på att det finna dom som avskyr julen. Avskyr julen just för att föräldrar super sig dyngraka denna dagen. Fattar inte vadfan vissa människor tänker med? Julafton är ju faktiskt mer eller mindre barnens dag först och främst. Nej man ska vara glada över de julaftonen man haft. Man har sluppit både alkohol och misshandel på julafton. Det ska man vara glad för!

Har faktiskt varit dålig att blogga senaste tiden. Har haft väldigt udda humör de senaste dagarna. Brutala hormonrubbningar. Man har varit trött, arg och ledsen mer eller mindre senaste dagarna.
Men som sagt så har man upp och ner-dagar :).

Idag har vi faktiskt varit och hälsat på min pappa :) vi åkte igårkväll så vi skulle hinna ses på dagen idag eftersom vi skulle åka någorlunda tid idag från honom eftersom vi ska till norrtälje nu till David som fyller år.
Var riktigt härligt att träffa honom igen. Min bror var även där nu över jul. Det gillas! :)
Något mer negativt var att jag såklart glömde mina anti-må illa tabletter hemma (duktig flicka) så imorse var det sax att lägga en pizza igen, alltid lika trevligt.....
En annan negativ sak var att jag å Glenn tänkte köpa en 50 tums tv idag men den var ju såklart slut. Väldigt kul? Jaja finns fler tåg :)
Hittade en helt ok 47tums tv men då fick Glenn kalla fingrar och tyckte vi skulle vänta. Jaja, han har faktiskt rätt med det iof. En barnvagn är bättre att köpa! Jag är rätt duktig att jämföra alla pengar vi har med en barnvagn :P tycker det är en smart jämförelse ;)

Hoppas alla haft en bra jul!
Ha det så bra allihopa :)


Jag har känt bebisen!!

Idag fredag den 23e december klockan 11.01 så kände jag bebisen för första gången röra sig i min mage. Först fattade jag inte vad det var. Kändes så himla konstigt. Sen när jag förstod vad det var hamnade jag i chock och började mer eller mindre gråta. Det är nog den bästa julklappen jag fått! Det är nu allt kommer kännas så bra! Innan har man ju inte känt något och då känns det inte som en stor grej att vara gravid. Men nu när man känt sin lilla älskling för första gången: det är då man inser att man ska bli mamma, att man har känt att något finns där, att man älskar något man aldrig sett och att man nu känner längtan mer än någonsin innan att man ska få bli mamma.
Det här är det bästa jag någonsin varit med om!


26 mil i onödan

Tänk vad dagen kan bli rolig egentligen.
Går upp 05.00 på morgonen. Lite trött sådär när man gick upp men blev pigg rätt snabbt.
Såklart mitt dumhuvve som jag är glömde jag ta min "anti-måilla" medicin direkt när ja vakna. Så gissa vem som satt hukad över toaletten denna morgon? Jaja, nu var det ju ett tag sen jag glömde det ;).
Åkte till skolan. Väl där väntade jag, och väntade, och vääääntade på att min lärare och klasskompisar skulle dyka upp. Men nope, försökte ringa min lärare. Telefonen var ej på, provade mågs gånger till och efter ett tag var telen på.
Första min lärare säger är: "Säg inte att jag glömt dig igen!?"
Jodå det hade hon gjort, hon hade sagt till alla i klassen utom mig att vi skulle vara lediga idag.
Så jaaa... Det var bara att åka hem mina 13 mil hemåt.
Men arg var jag endå inte. Skönt det att jag inte har så mkt humörsvängningar.
Jag fick ju faktiskt åka hem och pussa på min kisse :).
Sen hade Glenns lillasyster skolavslutning där hon först spelade klarinett sen körde hon en låt med gitarr och så sjöng hon till det. Hon är så duktig!!!!

Sen blev det en snabbis till Uppsala med Glenn och hans syster. Hon hade inte köpt någon julklapp till mamman sin ;)
Själv försökte jag hitta ett svart linne på mamma-avdelningen på h&m. Tror ni det fanns eller? Dååååligt!

Imorn är det iallafall skola. Så imorn kommer jag inte åka i onödan :P Ser fram emot det faktiskt även fast vi har ett sminkprov imorn som vi inte vet vad det kommer handla om. Låter bra det! :)

Av någon anledning börjar jag faktiskt känna mig mer å mer otymplig för var dag som går.
Sägs att det är nu allt börjar hända i vecka 18 som jag gick in i idag. Är nu bara 15 dagar kvar till ultraljudet! Längtar så mycket tills jag får se min och Glenns lilla älskling!


Vecka 17 + 6


Hemma på svensk mark!

Då var man återigen i Sverige och mysiga Rånäs :).
Helgen har varit jätterolig!
Började vid Arlanda där jag och Vickan möttes upp. Det tog inte lång tid för oss att komma till gardemoens flygplats. Närmare bestämt 1 timma. Sen tåg till Oslo s för att byta till tåg mot Skien. Där mötte vi även upp Jessica och Rebecka.
Resan till Skien tog ungefär 3 timmar. Sen var det dax att sova.
Dagen efter var det en hel dag med träning med Notoddens BTK. Även den dagen blev lång och när vi kom till Skien igen var det dax att sova.
I söndags var det dax att åka till Hokksund och spela.
Där träffade jag även min älskade Sara! Åååh va jag blev glad att se den underbara människan!
Våra matcher gick bra.
Vi vann först mot B-72 med 6-1 och sen mot Fokus med 6-1 så det kunde inte gå så mycket bättre :P
Var hemma i huset ungefär 21.30 igår kväll. Var rätt skönt att komma hem.
Det som dock inte var särskilt trevligt var att Sigrids sår fortfrande inte ser bra ut.
Och hon är så deprimerad. Har setat och grinat idag för att jag tycker så synd om henne. Hon har alltid varit en katt med 100% energi som aldrig sitter still. Nu ber hon inte om morgonmys längre, kan ligga och stirra rätt fram hur länge som helst och äter dåligt och lägger svansen mellan benen.
Hatat att se henne såhär.
Har fixat en veterinärtid till henne idag vid 14.00 så får vi se vad veterinären säger om såret.

Ute snöar det brutalt mycket. Blir att köra försiktigt till Norrtälje.

Något att tillägga är att jag kommer verkligen att börja träna mycket mer nu! Vill vara så mycket bättre till nästa sammandrag för jag kan så mycket bättre än vad jag spelade i helgen :) Men det gick bra för mig i helgen trots min minimala träning.
Och en annan sak: Tror jag aldrig haft så mycket träningsvärk i hela mitt liv!
Har ont i varenda muskel i kroppen. Haha.
Som sagt. Min kropp behöver träning!


Mot Arlanda!

Sitter nu i rimbo och väntar på bussen.
Glenns farfar var så snäll och körde mig till Rimbo så jag kunde passa in med en bättre busstid så jag slapp min långa väntetid.
Blev lite stressigt trots att jag gick upp 1,5 timma innan ja skulle åka. Kom ner i köket och det såg ut som ett bombnedslag. Så fick det bara inte se ut nu när ja lämnar landet över helgen. Hoppas Glenn tänker håll rent där medans jag är borta?

Jag han inte äta någon frukost heller så magen kurrar! Tur att man fick med sig en chokladkaka så ja kan odla lite finnar också :P

Det regnar något fruktansvärt mycket nu också. Tur att busshållplatsen är försedd med tak iaf ;) nu kommer bussen. Ciao! :D


Älskade lilla Sigrid :/

Som säkert dom flesta vet så steriliserade vi Sigrid i tisdags. Veterinären sydde ihop henne med en specialtråd gjord av stål som katter låter bli att slicka på så att dom slipper ha strut på huvudet. Men Sigrid är såklart en av dom där fåtal katterna som slickar endå. Så nu har hon fått infektion.
Imorse så var det i te infekterat. Men ja å Glenn tyckte det var lika bra att skaffa en strut åt henne endå eftersom hon slickar på såret.
Veterinären i rimbo hade stängt på torsdagar såg vi när vi kom dit.
Så sen när vi var hemma typ 1,5 timma senare å kolla Sigrids sår så hade det börjat vara.
Så hade 40 minuter på mig att hinna till Norrtälje innan veterinären där stängde. Åkte med ilfart dit och han precis dit.
Som tur var så sa veterinären att vi inte behövde antibiotika än iaf. Så fick nån rengöringsgrejs å en salva plus en tratt.
När vi kom hem satte vi på henne tratten å Gud vad hon hatar den :/.
Sen var det dax för rengöring å det var det värsta jag gjort på länge. Hon skrek å vred sig av smärta. Trots att jag å Glenn gjorde det tillsammans så lyckades hon vrida sig ur greppen. Nej usch vad det var hjärtskärande att göra det mot henne, trots att det är för hennes bästa.
Nu har hon ju haft på tratten i typ 3 timmar och är fortfrande inte van. Hon försöker "backa" ur tratten. Går in i väggar å sätter ner huvet i backen. Hon lägger sig inte ner utan sover sittandes.
Glenn lyckades precis få henne att lägga sig på honom iaf. Hon är helt slut.

Imorgon åker jag till Norge och har sett fram emot det länge, men det tar verkligen emot att lämna Sigrid när hon har ont och är deprimerad. Vet att Glenn tar hand om henne men känns blä endå.


Förkylningen känns ok. Lite snorig, ont i halsen å pyttehostig. Så borde gå bra att spela i helgen.
Blir alltså inget bloggande i helgen skulle jag tro. Men man vet aldrig ;) planet lyfter 14.30 från Arlanda. Skönt att man bor nära arlanda :). Har dock inget skjuts imorn så kommer ta mig till Arlanda med buss å det tar över en timma istället för knappt en halvtimma. Plus att jag kommer vara där 2 timmar å 45 minuter innan planet lyfter. Seeeegt!


Förkylningsdax!

Hej å hå!
Skulle egentligen ha varit på världens bästa förskola idag eftersom det är torsdag. Men så blev ju inte fallet. Ligger hemma å är förkyld istället. Är ju egentligen ingen fara med det, hade ja varit dum hade jag gått ditt endå vilket jag vill. Men då finns risken att man ska smitta ner barnen vilket är fruktansvärt dumt om jag gör.
Sen ska jag ju till Norge imorgon och vara där över helgen och spela pingis. Så bästa för mig nu är ju bara att vila.
Kanske det tråkigaste som finns men det bästa för alla :P

Sigrid mår mycket. Bättre nu. Tycker inte hon passar med snagg på magen så det ska få växa ut ;) dock ska hon alltid slicka på såret så Glenn får åka å hämta en tratt åt henne.
Å lilla pluppan får ju inte gå ut på en vecka nu heller. Men verkar faktiskt inte gå någon nöd på henne. Idag är ju både ja å Glenn hemma å då får hon ju jättemycket uppmärksamhet.

Förövrigt så har jag nu gått in i vecka 17 nu. Det innebär att barnet vuxit ytterligare 1 cm och gått upp 50 gram till. Fett och allt har börjat sätta sig och gör nu bebisen mindre genomskinlig. Barnet kan nu även höra.
Isåfall var det synd om barnet igår när vi var på allsvensk handbollsmatch (rimbo - Eslöv) för vilket liv det var där. Lär fått hörselskador. Eller så kanske barnet tar till sig å blir ett riktigt handbollsproffs? :D
Eller kanske ett litet pingisproffs? För barnet har ju tekniskt sett om någon dag spelat norska elitserien. Rätt coolt att vara vara 17 veckor gammal och ha gjort det :P haha.

Nej nu ska jag börja tycka synd om mig själv så Glenn får medlidande och ger mig frukost på sängen.


Linnea som Lucia!

Glenns lillasyster Linnea var jättevacker som Lucia :)


Finbilen e hemma! :D


Nya bilen! :D


Lucia

Idag är det alltså Lucia. Dagen då man ska fira ett helgon som dog för sådär en miljon år sen.
Kanske inte så mycket att fira egentligen. Då borde man väl fira heliga birgitta som är ett svensk helgon och inte ett italiensk som lucia var?

Jaja, nog med historiasnack.
Sigrid har kastrerats idag lilla stackarn. Blev rätt drogad :P
Vi fick även veta att hon var FET!? haha stackars katt. Hon e jätteliten men hade typ ett 3 cm tjockt lager med fett. Typ dubbelt så mycket än vad hon bör ha. Haha veterinären såg det när hon sprätta upp henne. Bara välde ut fett. Stackars lilla Sigrid. Så nu har hon fått en dyr specialmat som ska ransoneras upp. Mjukmat är det slut med för hennes del också. Vill ju ha en frisk katt :)

Nu är ja å Glenn påväg att hämta våran nya bil :D Wie!
Lägger in en bild när vi fått den :)


Kort dag

Vilken slappardag jag haft!
Låg i morgonrock fram till 16.00 idag. Hade inte Glenns mamma Carina ringt och sagt att hon behövde hjälp med hämtning så hade morgonrocken förmodligen varit på hela dagen.
Hon hade varit i Norrtälje med en av deras bilar för att den börjat låta konstigt. Sen när hon kom dit sa dom att hon borde inte köra en meter till med den bilen. God jul på henne. Kul räkning det blir med den lagningen.
Så jag åkte iaf och hämtade henne där så hon kunde komma hem :).
Sen kom jag hem och då åkte jag och Glenn till Norrtälje (igen) för att storhandla lite. Skönt att ha det gjort så man slipper handla på ett tag.
Åt en riktigt god julmiddag. Inte dumt :).

Imorgon är det Lucia. Det innebär fullt upp för mig. Först på morgonen ska jag till Rimbo för att kastrera Sigrid stackaren. Efter det ska jag fixa håret på Glenns lillasyster Linnea som är skolans Lucia! Stolt är man :)
Efter det beger jag mig till förskolan jag praktiserar på för att se deras luciatåg. Dom kommer vara så söta!!!
Och till slut ska jag till Linneas skola för att se hennes luciatåg.


Helgen närmar sig med stormsteg och det innebär att jag flyger till Norge för att köra norska elitserien i bordtennis. Ska bli riktigt kul men känns sådär endå. Har ju inte blivit mycket träning eftersom jag mått dåligt så länge.

Nu ska jag ta mig en dusch och sen sova. Har inte gjort annat idag känns det som :P


Julmiddag med älskling :)


Det blir en överraskning.

Tänka sig att jag ligger kvar än i sängen och segar ner mig totalt. Men det är ju så skönt! Sigrid ligger på mig och vill ha sitt brutala supermys som hon alltid vill ha när hon tycker att hon fått för lite uppmärksamhet.

En annan sak som är bestämt nu är att vi faktiskt inte kommer ta reda på vilket kön barnet har. Vi har märkt att det är alldeles för vanligt att dom säger fel kön till en. Kul om dom säger att det är en flicka och jag går och handlar 350 söta klänningar och man får en pojke. Nej lika bra att det blir en överraskning :)

En sak jag är glad över är att man alltid till slut får veta vem som är ens riktiga vänner iaf.
Förstår inte hur en människa kan vara så egocentrisk och tänka bara på sig själv och mer eller mindre försöka förstöra för 2 nära besläktade människor. Göra att deras vänskap går upp i rök. Speciellt när den ena människan är jag! Och jag är gravid och vill inget mer än att ha min nära släkting på min sida genom hela graviditeten och genom hela mitt liv!
Hur kan man som människa vara så egoistisk?
När detta hände bröt jag ihop totalt och visste inte var jag skulle ta vägen.
Kan iallafall säga att om människans tanke var att skita i hur det skulle bli för mig och min släkting så är du sjuk...
Det gick iaf bra för oss. Och det är jag glad för. För hade det gått åt skogen så vet jag inte vad jag hade gjort...
Men iaf. Man kanske ska vara tacksam också så jag vet vilka människor som är viktiga i mitt liv. Sära agnarna från vetet :)
Du är raderad från mig och mitt liv.

Jag vet att inga människor är perfekta. Långt ifrån jag heller. Men ibland går vi människor över en gräns. Undrar hur många människor av dom som går över gränsen som lär sig av sina misstag?

Även fast det är några dagar sen det här skedde så är jag fortfarande ledsen. Jag är ledsen för hur illa det hade kunnat sluta, jag är ledsen för att jag blev ljugen "rakt i ansiktet",och jag är ledsen för att jag ska vara så godtrogen.


Lycklig :)

Bara känslan av att ha en trött pojkvän sovandes i ens knä får mig att känna lycka!


Vilodag

Idag har jag varit tröttare än någon dag innan. Märks att jag inte är van att arbeta. Haha.
För det första sov jag iof uselt. Drömde enbart om att sminka inför efterfesten. Räckte inte med de 15 timmarna där irl? Tydligen inte :P. Vaknade slutligen av att känna att jag börjar bli förkyld igen. Yeey! Halsont, halvtäppt i näsan och hostig. Och sen näsblod! Grym start på dagen. Har tagit det hellugnt idag faktiskt. Mer eller mindre bara legat i sängen å soffan. Skönt för ja e sååå trött. Såg precis på baksmällan 2. Sjuk film :).

Imorn får Glenn sin nya bil :) en Volvo V70. Så nu har vi ju iaf 2 av de 3 v'na ;) 3 om vi kan räkna Sigrid som en vovve, hehe.

Blir nog så att ja ska sova snart så jag förhoppningsvis slipper känna av mitt igenslemmade huvud och mår bättre när jag vaknar imorn.
Väger snart 58 kg, vilket innebär att jag snart gått upp 2 kg sen invägningen hos barnmorskan. Inte allt för mkt. Men bättre att jag ökar nu i vikt än att jag går ner som jag gjorde förut :)


15 timmars arbete!

Sådär. Då var man till slut klar med sminkandet inför nobellefterfesten. 15 timmar har man arbetat! Är lagom mör nu. Men kul har det verkligen varit! Gör faktiskt gärna om det.
Har faktiskt inte varit vaken såhär många timmar i sträck och framför allt inte arbetat så här mycket sen jag blev gravid. Rätt nöjd att jag orkade såhär länge. Var även en av få som var kvar tills allt blev klart. Kände faktiskt att om jag orkar så ska jag! Och det gjorde jag :)
Om jag velat hade jag tydligen fått gå på efterfesten bland alla "höjdarna", men nää. Fan vad jag bara längtar efter sängen nu :).
Nu är jag framme vid danderyd där Glenn hämtar upp mig med bil. Sötnöten!
Godnatt på er :)


Full fart!

Tar ett snabbinlägg!
Är i full gån för att sminka folk till efterfesten till nobellfesten. Vissa har mer panik än andra. Känner mig själv rätt lugn. Är faktiskt riktigt kul!
Nej dax att forsätta! Massooooor att göra!


Hemfärd!

Sådär! Då sitter man äntligen i bilen, halvvägs hem. Glenn kom och hämtade oss :)
Om man sammanfattar kvällen så var den grym!! Är värt varenda öre och mer därtill. Kul att Amanda vann iaf. Då hade man rätt även denna gången så. Synd att Frida W hade fel även denna gången. Hon sa något om att hon aldrig får som hon vill gällande sånt. Ringde faktiskt en klocka när hon sa det ;)

Och att se Agnes var rätt mäktigt! Olagligt bra var det!
Nej men ville bara säga att denna kväll var helt underbar. Man får passa på och göra lite nu innan man blir mamma :)
Tack Sofie för en grym kväll :) kungligt bra!


Liverapportering direkt från globeeeen!!!

Godag godag! Kanske ska säga godkväll!
Nu är det långpaus och passar då på att uppdatera lite då.
Första framträdandet tycker jag självklart gick till Amanda! Sen både andra och tredje uppträdandet blir det svårt. Vinst för båda där tycker jag. Så sjukt olika artister. Men tänker man att man ser dom live så är Amanda en 10 000 gånger bättre artist än vad Robin är. Helt magiskt blir det när Amanda ställer sig där. Och när Robin kommer upp då? Jo, Robin är väl... Robin? Det händer inte så mycket där uppe. Lite sådär småtråkig på scen tyvärr.
Men oavsett hur det än går för dessa 2 så kommer ju dom få ett skivkontrakt. Det e ju härligt iaf :)
Ska jag vara ärlig gillade jag inte Amanda så mycket i början. Men hon bara utvecklas och utvecklas hela tiden. Vilket robin inte gör. Han är densamma hela tiden. Synd för han sjunger bra.
Tror dock att om alla i Sverige skulle få en röst var att lägga på någon så skulle Amanda vinna precis. Men eftersom alla kan rösta så många gånger man vill så tror jag att Robin vinner. Alla små tjejer kommer ringa 50 gånger var. Det är småtjejerna och en liten skara till av varje sort som gillar Robin. Medans såna där som mig och alla andra föredrar Amanda. Vilka håller ni på?

I pauserna har vi fått se Molly sjunga listen, Amanda P sjöng någon låt, Moa sjöng sin egen och andre och Olle sjöng någon duo där. Sisådär.. Blev glad när dom gick upp och ännu gladare när dom gick ner.

Globen är ganska tom på folk nu. Alla gick ut för att köpa godis eller gå på toa. Sofie var en av dom. Stackarn kommer ju få stå i toalettkö i minst 30 min. Nej jag håller mig till precis innan dom börjar!


Vi har kul :)


Update idol Globen!

Måste säga att Amanda fondell ägde första omgången så förbaskat glad. Ville bara hoppa ner från min sittplats och stå med henne på scen och vara galen!
Nu sjunger Amanda p nu i pausen. Hon är bättre live än på tv. :)


20 min kvar!


30 min kvar!


Idolfinal 2011!


2,5 timma kvar till Globen!

Sitter nu inne i stan med Sofie i kungshallen. Ska äta på IKKI'S! Sushiii!!!

Klockan 20.00 börjar idol men senast 19.30 på plats. Vi tänkte försöka vara där till 18.30 och inta våra platser!
Skriver mer sen för nu kom min sushi :)


Börjar inse att det är omöjligt

Har nu hållt på i 1 1/2 timma med att plocka upp kläder från kartongerna sen vi flyttade. Börjar faktiskt inse att jag förmodligen inte kommer hitta något finare att ha på mig ikväll. Har vuxit ur alla de sablans kläderna. Ska ge det ett försök till, sen ger jag upp. Sitter nu och tröstäter på en morot.
Orkar man åka och köpa något nytt att ha på sig? Näää, tror inte det. Får väl sätta på mig någon större blus eller något.
Inte nog med att man jobbar och sliter för fulla muggar med att packa upp de sablans kartongerna så ska min lilla terrorist, Sigrid vara med och ivägen också. Hon bestämde sig för att sätta klorna i en av mina finaste klänningar, tack Sigrid! Kartonger och kläder var ju jättekul, och än u roligare blev det när matte blev sur, då retas vi mera!
Katten är hopplös, men söt :)


Torra salta jävla kex..

Godmorgon.
Vaknade precis. Blev sent igår. Råkade hamna framför tvn till klockan 2 på natten.
Blev nyss väckt av telefonen av en viss Glenn som undrade om jag var vaken. Smaaart kille? Nä, men söt :)

Har fått ett råd av läkaren att äta salta kex så fort jag vaknar för att minska risken för kräkningar på morgonen plus att kexen har ju salt som innehåller natrium, vilket jag har brist på i min kropp.
Kräkningarna har konstigt nog minskat på morgonen av det. Men de e ju så äckligt. När man är nyvaken så är man så torr i munnen och kexen fastnar överallt.. Gommen, tungan, tänderna. Wiiie??

Ute så snöar det. Ska nog ta och gå ner och släppa ut lilla Sigrid. Hon har börjat gilla snön nu faktiskt. Inte lika skrämmande som i början. Haha.

Har även idag stor ångest över vad jag ska ha på mig idag. Tänk om jag inte kan ha något? Helst skulle jag ju vilja ha en tight klänning. Men det vet jag ju att jag bara kan drömma om. Såhär i början av graviditeten precis innan magen börjar växa på riktigt så ser det ut som att man ätit lite för många chipspåsar. Inte så charmigt. Därför längtar man tills den riktiga bebismagen kommer.
Min kusin är ungefär en månad efter mig och har mycket större å finare bebismage än mig. Tycker jag är lite orättvist ;P tycker hon kan dela med sig lite ;)
Får väl kanske ta å gå upp och börja packa upp kläderna ur all de där förbaskade kartongerna så man hinner in till idol ikväll. Åååångeeeest!!!!


"råkade tappa det"

Sitter just nu i soffan hemma och myser med Sigrid. Glenn sover redan. Han går upp tidigt imorn och jag är ledig.
En sak är dock säker. Jag är så sjukt sugen på pepparkakshus! Med alla non-stop, glasyr och den mumsiga pepparkakan. Har ju ett stående ute i hallen. Har dock redan försökt övertala Glenn om att ja kan få äta upp det och göra ett nytt. Men det får jag inte :(.
Är rätt sugen på att råka dra en vit lögn och säga att jag kollade på det och råkade tappa det. Och då är det ju lika bra att äta upp det istället för att kasta det, eller hur?

På tal om ingenting så är jag otroligt sentimental sen jag blev gravid. Satt nyss och kollade på en film (en helt vanligt film, inget utöver det speciella) och jag satt och grinade hela tiden. Herregud vad fånigt känner ja såhär i efterhand!

Imorn är det som sagt idolfinalen! :)
Och jag vet verkligen inte va jag ska ha på mig. Något lite finare än vardagskläder iaf. Så ja får gå upp i riva i en av mina 100 kartonger fyllda med kläder som jag inte packat upp sen vi flyttade till huset ( 1 juli ).
Hoppas det finns något fint som jag inte växt ur :)


Min katt är inte en katt :'(

Det är en kaninkatt!


1 dag kvar!

Har varit på förskolan idag. Alltid lika mysigt. Är precis hemkommen så tror jag ska göra mig en god omelett (ovanligt att jag äter det, inte!) på soltorkade tomater, oliver och pesto. Mumma!

Tycker att man mage växer så långsamt. På bara några dagar fick jag en härlig bulle på magen. Men nu har den inte växt något sen slutet av vecka 13 ser det ut som. Vill ha en mage att mysa med!
Man blir ju själv bara mer och mer sugen på barn när man är på förskolan. Så mysigt med alla härliga barn!
Sen börjar man ju undra hur barnet kommer att se ut.
Jag tror att barnet kommer få ljust hår, kommer nog bli rätt smal och få fräknar (hoppas inte!).
Hur tror ni att barnet kommer se ut.
En sak som är säker är ju att när barnet börjar sporta (vilket det förmodligen kommer börja göra om man har 2 idrotsinytesserade föräldrar) så kommer barnet bli en usel förlorare! Snälla, låt mig ha fel! Men om både mamman och pappan har tävlingstemperament så känns det som att barnet också kommer bli det. Haha.
Tänk en mini av mig som står å skriker för att det inte går som det vill för barnet. Hahaha guuud! Ja kan tänka mig vad mina (och Glenns) stackars föräldrar har fått stå ut med!

Och imorn är det fredag!
Vet ni vad det innebär?
Det innebär IDOLFINAL i Globen med Sofie! Aaawsome!! Det är ju första idolfinalen jag går på och sista också eftersom idol läggs ner efter denna säsong. Tråkigt tycker jag.

Nej nu kurrar min mage sönder!


Lång dag

Oj vad tiden bara runnit iväg idag. Förstår inte att klockan snart är 23.00.

Var först i skolan idag. Så kul så :) vi håller på att träna på sminkningarna vi ska göra på nobelmiddagen på lördag. Den ni! Så gissa vad ja ska göra hela dagen på lördag;) woop woop!!!
Blev att vara kvar i skolan en timme extra och efter det begav jag mig till liljeholmen för att hämta Glenns arbetssaker eftersom sötnos min skulle på julbord.
Sprang upp en snabbis till liljeholmens centrum (liljeholmstorget) och inhandlade lite saker vi måste ha på lördag till sminkningen :)
Och lagom vid den tiden är det ju 200000 mil bilkö i stockholm. Så jag hann precis till rimbo klockan 19.00 då Glenns lillasyster Linnea hade spelning i rimbo kyrka. Hon är jätteduktig på både saxofon och klarinett :).

Så tiden har bara runnit iväg. Jag och Sigrid var nyss och besökte Glenns föräldrar. Så kul med en katt som älskar att åka bil och följa med exakt överallt.

Och Sigrid var så söt idag!!!
Idag låg ju första riktiga snön på backen. Och när jag öppnade dörren sprang hon ut och fick en stor chock av allt vitt på backen! Hon lyfte på sin tass, kollade på den. Gick ett steg, lyfte andra tassen och kollade på den. Hoppade ett stort skutt, kollar sig runt överallt och fattade verkligen inte vad det var.
Nu har hon även upptäckt att snön lämnar avtryck vilken hon verkar tycka är frustrerande och intressant.
Smart katt :)

Har även bokat biljetter till finalen av idol som går på fredag. Woohoo :D
Ska gå med Glenns andra lillasyster, nej hon är inte liten. Hon och jag är lika gamla :). Vi lekte faktiskt med varandra redan när vi var små. Lite gulligt tycker jag :)
Hon flyttar hem till rånäs från Ockelbo imorgon. Har pluggat där uppe men slutar nu och ska börja jobba i Ramundberget redan 18e december. Flitig människa :)
Här har ni en länk till hennes blogg :)
http://somaka.blogg.se/


Återbesök fredag 13!

Har verkligen varit helt mör idag. Inte haft ork till att skriva.
Magen värker men absolut inte som den gjorde igår. Så det är ju bra iaf.

Gick sådär hos tandläkaren. Grät en hel del om jag ska vara ärlig. Men min tandläkare var jättebra så det var skönt.
Enda negativa är att jag hade en "fraktur" i en tand och det måste lagas, precis som jag trodde. Och den frakturen är p.g.a att jag hade tungpiercing. Så svaret är ja! Man förstör tänderna totalt av att ha piercing. Har faktiskt tagit ur den för typ en månad sen. Nu börjar jag faktiskt själv undra varför jag ens hade den?
Hade jag inte haft den hade jag inte behövt betala för en lagning på 1425 kr.
Det är inte fören fredagen den 13e januari jag har tid. Bra dag för en människa som har tandläkarskräck att borra och skit?

Försökte faktiskt lura Glenn när vi pratade i telefon efter tandläkarbesöket.
Sa till honom att jag hade 4 hål.
Glenn svarar bara "okej" som att det var helt normalt.
Sen sa jag " men det kostar nästan 1500 per hål att laga, alltså 6000kr! Hur kan du säga att det är okej?"
Glenns svar är " ja men det är väl bra att du får dom lagade"

Tråkig kille att driva med. Han skulle ju bli upprörd :P ja menar, det finns ju saker som är mycket roligare att göra för 6000 kr än att betala för några hål i tänder? :P


Magkatarr

Sådär. Batteriet dog igår och jag var helt slut när vi till sist kom hem.
Som tur var så var det "bara" magkatarr. Blev orolig där ett tag att det var något annat. Fick någon mirakelmedicin som verkade i stort sett på en gång. Var skapligt skönt det.

Ska nu iväg till min värsta mardröm. Något jag är brutalt rädd för. Glenns mamma ska följa med mig och hålla mig i handen. Haha. Men vad ska man göra då?
Det jag pratar om är.... Tandläkaren!
Har inte varit där på snart 3 år för att jag är så rädd. Men har börjat inse nu att jag är tvungen när det har börjat göra ont i tänderna på höger sida...
Visst, nu är det bara en undersökning men är fortfarande nästan lika rädd som om det skulle vara ett ingrepp. Har man skräck för något så har man...
Tur man har Carina så jag slipper göra det ensam.
Efter det så blir det att åka till Apoteket och hämta medicin för lilla magen.
Omeprazol skulle jag inte äta nu när jag var gravid. Fanns tydligen en liten risk i det. Den som jag alltid tagit vid magkatarr...


Trevligt....

Har fått saker i armen nu också. Trevligt.
Undrar om läkarna e lika säker som mig på magkatarr när man får saker uppkörd i armen som ska sitta kvar också!?


Wiho sjukhuset!

Då är jag påväg till Norrtälje för andra gången idag.

Först skulle jag ju till rimbo för att hämta ut min medicin. Men då var receptläsaren ur funktion på Apoteket.
"endast akuta mediciner kan hämtas ut". Jaha? Om det är akut för mig då? För att ja spyr hela tiden och har fått magkatarr för att ja spytt så mkt och behöver en förbaskad medicin som hjälper innan jag får magsår? Är det inte skäl nog?
Nej, jag får åka till Apoteket i Norrtälje. Medicin för magkatarr kunde dom dock inte hjälpa mig med eftersom ja måste rådfråga läkare först eftersom jag är gravid. Novalucid kunde de ge mig.

Lagom hemma får jag så förbaskat ont att ja inte kan sitta rakt.
Så vi ringde sjukvårdsupplysningen och dom sa att vi borde åka till sjukhus på en gång så jag får hjälp och medicin.

Nu sitter jag å Glenn i bilen. Påväg till Norrtälje lasarett där ja redan varit en gång idag på Apoteket och hämtat ut min medicin.
Glenn är orolig att det är något med barnet men han kan vara lugn. Haft magkatarr så många gånger nu att jag skulle kunna lista ut det med röven om så behövdes.
Det enda är att det gör så ont. Jag vill inte andas och jag gråter tyst för att inte spänna mig. Varenda rörelse sätter 1000 knivar i magen på mig. Jag som trodde att det värsta i graviditeten var över...
Blir nog en lång kväll det här....


Ny medicin

Sådär. Då har man pratat med läkaren. Och gud vad jag hoppas att denna medicin hjälper!
Till skillnad från förra medicinen så tar jag denna regelbudet istället för den förra som var vid behov. Hoppa denna förebygger då så jag slipper må apa :)

Så ska väl försöka lyfta min rumpa från soffan och åka till rimbo och hämta medicinen. Känner verkligen för att åka någonstans?
Kanske finns någon där ute som har någon kanonbra huskur mot illamående? :)


Stackars mig!

Dagen började INTE bra. Har kräkts 4 gånger nu och har försökt äta 3 gånger men förgäves kommer minsta lilla upp igen.
Måste ringa min barnmorskeläkare idag och säga att mina anti-må illa piller inte funkar någe vidare. Får dock inte tag på honom förren 15.00.
Är bara så hungrig och orkeslös!

Och jag som hade planer för dagen...
Fast bättre att må så här idag än imorn när jag har skola.

Sigrid är ju världens bästa kisse!
Hon såg hur nerbruten jag var och hoppade upp mig och kollade på mig med medlidsamma ögon och så började hon pussa på mig massa!
Katter är faktiskt smarta djur. Tur att jag har henne när jag ligger hemma ensam :)


Vecka 16!

Idag går jag då in i vecka 16! Fantatiskt vad tiden går snabbt!
Det firade jag med att sätta mig hukad över toaletten! Trevligt. Och till råga på det så började jag blöda näsblod mitt i allt. Herregud vilken morgon.

Men dumt att klaga för inatt har jag sovit i djupsömn för första gången på ett par månader. Känns fantastiskt! Vaknade inte ens av Glenns klocka som ringde imorse.

Barnet är nu hela 100gram tungt och 11 cm från huvud till stjärt. Barnet har börjat röra sig en hel del i fostervattnet och börjar sparka. Men kan fortfarande vara svårt att känna av det. Vanligast är att man känner det runt vecka 20.

Det är inte någon stor skillnad på magens storlek från slutet av vecka 13 och nu faktiskt.

Ligger kvar i sängen än. Så skönt! Har en ledig dag idag så antar att ja ska ta mig i kragen och plugga lite naturkunskap idag.
Men först en omelett!


Världens äckligaste köttfärssås

Mätt är man.
Men det var ju för äckligt!
Har nog aldrig misslyckats så mycket med en köttfärssås som jag gjorde nu.
Men egentligen borde jag ju faktiskt skylla lite på Glenn.
För det första var det ju han som var så osmart och fryste in hela köttfärsbiten. Smart kille att frysa in 2,2 kilo köttfärs. Lätt att tina upp?
Så jag fick ju ta hela biten och lägga den i grytan på en gång. Vilket gjorde att 250 liter vätska rinner bort och då blir det ju såklart så att såsen skär sig då. Plus att köttfärsen blev torr.
Så ditt fel Glenn ;)
Ja e ju alltid en mästerkock annars :).
Man måste ha någon att skylla på när man gör fel någon gång när man annars gör allt perfekt.
Tillskillnad från Glenn fick jag iaf inte ett psykiskt sammanbrott som han skulle fått om det inte blev som han ville ;)


Går att kommentera igen!

En smart själ kommenterade på Glenns blogg att det inte gick att kommentera på min blogg.
Nu är felet åtgärdat och det går att kommentera igen.
Tack Sofie ;)


Så positiv pojkvän...

Oj vad det går uppåt! Har bloggat i några dagar nu och igår hade jag 200 läsare. Kul att det går uppåt så snabbt :)

Hemma från handbollen nu. Dom förlorade tyvärr sista matchen med. Men dom var ju brutalt bra dom mötte för att vara så unga. Får man vara så bra i den åldern?

Och fan vad gott det var med sushi! Åt på IKKI'S. Gillar dom för att dom gör specialrullar som även vi gravida kan äta :)

Ska snart göra spagetti och köttfärssås på 2,2 kilo köttfärs. Anledningen är att vi råkade frysa in hela paketet med köttfärs. Men det är bra. Då slipper jag göra lunch till Glenn resten av veckan :).
Vi får ju fint middagsbesök ikväll. Glenns farfar kommer. Trevligt :)

För övrigt är Glenn en rätt speciell människa. Hans humör är väldigt svängigt. Känner igen mig lite för hur jag var för några år sen.
Sålänge allt går som han vill är han jätteglad. Men om det INTE går som han vill så får han ju rätt galna utbrott.
Som igår t.ex: han fick inte ihop vinstället som han ville. Han satt på golvet och blev arg som en 3-åring som inte fick sitt godis. Rätt söt :)
Och nyss: batteriet tog slut i hans datormus och han hittar inget nytt batteri. Då börjar han springa runt i huset och säga saker med ironi i rösten. Och alla grodor som kommer är ju roliga också :)
Efter ett litet tag hittar han batterier och ropar "wiiiieee". Sen var det som han aldrig varit arg. Lite kul tycker jag :)
Det är faktiskt som ett litet barn som går in i en butik med sin mamma och hittat något som man vill ha. Men mamman säger nej, och barnet börjar storböla och är brutal. Tills mamman gav med sig och barnet blev glad som inget hänt. Haha. Lite så är det ;)
Men jag gillar Glenn som han är :) han ska vara precis som han är! Då är han som bäst :)


Sushiii!!!

Sådär då har vi sett en av Linneas matcher. Dom spelar 3 st idag. Första matchen såg vi aldrig men då förlorade dom.
Andra matchen dom spelade vann dom . Linnea spelade jättebra! Mer på alerten än förra helgen när hon spelade :).
Nu är det dock så att nästa match spelas 15.15!? så jag och Glenn åker till Kista galleria och kollar lite sålänge :)
Och då ska jag ha en sushi! Är ju det bästa som finns faktiskt! Fast får ju specialbeställd lite när man är gravid. Man får ju inte äta allt. Suck :/ men hellre en lite annorlunda sushi än ingen alls!
Som jag har sagt till Glenn. Det första jag ska ha när jag har fött ungen och ligger på BB är en stor fet riktig sushi!
Och när jag kommer hem från BB ska det finnas massor av delikatess ostar!!!

Saknar riktig sushi så himla mycket faktiskt. Innan åt jag det iaf 1 gång i veckan. Tänk att få sätta tänderna i en riktig rulle eller en lax!

En hel del saker man inte kan göra eller äta som gravid. Ibland blir det riktigt jobbigt när man vill något så mycket.
Men på något vis lär man sig endå behärska det. Allt är under en så kort tid och att bli gravid är endå det bästa som hänt mig. Så varför klagar man egentligen?


Gooodmoorgoon allesammans!

Ja jag är glad! Skitglad fast jag mår skitilla. Vad mycket skit det blev där :O.

Var uppe med Linnea imorse. Carina (Glenns och Linneas mamma) vr och hämtade henne klockan 8 imorse.
Så jag kunde sova lite till (välbehövligt).

Nu ska jag och Glenn åka och kolla när hon spelar. Ska bli kanonkul. Börjar faktiskt bli riktigt duktig. Så kul att se :)

Var så pigg imorse så kände faktiskt för att lägga på mig en vardagssminkning, inte varje dag jag sminkar mig ;)
Prövade mina nya sminkpenslar som jag köpte för ett tag sen. Var riktigt bra! Härligt härligt :)
Har på mig nya fina blusen också, gillas! Tänk när bebismagen växer också! Wie! :D

Frost är det ute med. Inte lika charmerande.

Glenn står och rakar sig. Han har sparat nu i typ 2 veckor. Han är faktiskt finast orakad men kul att se honom på olika vis med :). Han kom precis in hit till vardagsrummet och visade att han sparade mustaschen!?
Förlåt men HAHAHAHAHA! Det var inte Glenns sätt att se ut. Han såg ut som... Hmm, hur ska ja förklara? Kanske som en rysk mupp?
Tacka gudarna för att han tog bort den nyss men på något vis hade det ju varit kul om han hade kvar den också. Ja fick ju skratta så mycket :D

Dax att åka! Hörs sen :)


Sen kväll

Blev en ytterligare sen kväll.
Känner att ja tvingar mig själv ibland att ha det lite för rent i köket ibland. Kände mig så tvungen nu innan ja skulle sova att allt skulle vara skinande rent i köket, inte en pryl framme ska de vara! Ibland undrar ja om ja verkligen är helt frisk som orkar städa och bry mig om köket klockan 1 på natten? Måste dock sova nu.
Designen på bloggen är inte klar än, fortsätter imorn. Vad tycks om designen än så länge?

Nej som sagt, sova var det ja!
Ska upp 7 imorn. Lilla Linnea sover här inatt. Hon ska upp och spela handbollsmatch imorgon. Åker ju självklart med och kollar!
Godnatt på er :)


Äntligen!

Nu håller jag och Glenn på och fixar nytt utseende till min blogg! Vi blir nog förhoppningsvis klara senare ikväll :)


Hjälp! Hur ska jag veta vilken vecka jag är i?

Har haft en sak jag undrat över ett tag.
Det här med när man räknar veckorna i graviditeten.
Man kan tydligen räkna på 2 olika vis. Antingen när man blev gravid eller när barnet blev ett "embryo".
Så antingen så går jag in i vecka 16 på måndag (om man räknar från när ja blev gravid) eller så är jag i vecka 14 (när barnet blev till embryo).
Slår jag upp på internet är jag i vecka 16 var ja en kolla. Men frågade jag min barnmorska (som är en ragata) är jag i vecka 14.
Vilken vecka är jag i!!!!????
Någon som kan svara på denna jobbiga fråga som det inte verkar finnas något svar på?


Mitt och linneas pepparkakshus :)


Saldo: -3000kr

Färdigshoppat för idag och ja som inte trodde vi skulle köpa nästan något :P. Men vi handlade för 3000 haha. Vi köpte 5 st Björn Borg underkläder. Glenn köpte 2 st märkes t-shirt, jag köpte en poncho, blommig blus, 2 leggins, stickad tröja, 2svarta basic tröjor och något annat.
Sen lite annat små krimskrams.
Tycker det var billigt med tanke på hur mkt vi köpte :)
Det som är så bra med kläderna jag köpte är att dom kommer jag kunna ha genom hela graviditeten! Den blommiga blusen kommer bli jättefin när ja får en riktig bebismage! Jag går redan nu och känner på min minimala mage och älskar att känna att den putar ut lite. Undrar hur jag känner när ja får min riktiga mage?

Är för övrigt brutalt hungrig! Har ju bara ätit min utsökta omelett idag får se vad det blir att äta. :)


Mot Thuns!

Jag och Glenn fick lite impuls och bestämde oss för att åka till Thuns som ligger ut mot almunge/Knutby. Ligger faktiskt jättenära där jag bodde mellan jag var 3-7 år :). Minns att jag var där en gång med min dagmamma Lotta. Hon var världens bästa! Hon gillade mig så mycket att jag var där ibland på helger också. Önskar jag visste vad hon hette i efternamn och var hon bodde nu för Lotta är en sån där människa jag kommer minnas resten av mitt liv!

Thuns är iaf en butik med alla möjliga saker i. Kläder, tyger, skor, prydnader. Ja allt!!! Det är som ett mini-Ullared :)
Linnea är också med :)
Hoppas man hittar något skojs!


Katten e galen!

God morgon/förmiddag!
Idag sov jag och Glenn länge, kanske var för att man satt uppe till 3. Var nog första gången för oss på många månader känns det som :P
Än ligger vi kvar i sängen. Sigrid tycker att vi ska gå upp, eller att jag ska upp iaf. Fattar inte varför hon alltid skiter k Glenn och bara brutalt ska kela med mig!? Hon är verkligen brutal! Hon trycker huvet mot mitt och naffsar, pressar och gör verkligen allt för att hon ska få sin uppmärksamhet. Som hon inte sett ett levande liv på ca 30 år. Hon e galen.

Funderar starkt att göra som Sigrid vill, gå upp! Och göra en såndär god omelett som jag gjorde igår med tomat gröna oliver och röda vindruvor :)
Magen är hungrig och mår inte illa (än).


Pojkvän börjar blogga! :)

Tänka sig att Glenn till slut fick pli på sin uppbyggnad av blogg. (Då vet han vad han har att göra imorn).

Så tänkte lägga en liten länk här till hans blogg. Han kommer förmodligen att skriva lite hur det är att bli pappa och en massa annat trevligt. Han kommer nog säkert skriva en hel del om mina härliga humörrubbningar (vilket jag inte nämner allt för mycket på min blogg, jag är alltid snäll ju!).

Länkar nu här till hans sida. Kommer finnas en längre ner på min blogg imorn (när Glenn har fixat det) =) Kan bli kul för er alla att se graviditeten från bådas synvinkel :)

http://glennka.blogg.se/

Framtiden är vår! Jag älskar dig!


Idol!

Tycker att alla tre idag var grymt bra!
Vill verkligen inte att någon åker!
Amanda F var ju bara för härlig i sin första låt. Det där skriket!!?? Förstår inte hur man kan skrika som en tjej utan att det blir falskt. Älskar hennes sätt att vara på scen.
Moa älskar jag verkligen också men nej, ja vill nog ha Robin och Amanda i finalen. Hade Moa varit lite skönare på scen så hade nog jag valt henne och Amanda.
Hade gärna velat se Moa köra zombie. Kunde bli hur grymt som helst.

Glenn sitter bredvid mig nu och försöker skapa en blogg. Vilket fix det är det där med att skapa en egen banner. Går inte för honom. Jag har aldrig gjort om min bloggdesign. Men känner verkligen att det är dax!
Fattar som sagt inte hur man gör, och inte Glenn heller (mohahaha)
Någon som kan tänka sig komma över och hjälpa mig? Skulle ju vara fantastiskt snällt!


Myskväll!

Sådär då. Då har man fått mat i magen å fan vad gott det var! Tror bebisen blev rätt nöjd över att äntligen få lite fisk.
Apropå det!
Jag äter typ aldrig fisk och min barnmorskeläkare sa åt mig att äta omega 3 tabletter.
Jag googlade på det och det finns olika omega 3 tabletter.
Jag ska tydligen absolut INTE äta tabletterna med fisklever olja i. Och dom jag har sett innehåller 500 mg fiskleverolja. Jag ska helst bara få i mig 1 mg per dag. Var hittar jag omega 3 tabletter utan fiskleverolja?

Glenn fick återigen dumförklara mig som han får göra ofta. Men han gillar ju att ja e lite trögtänkt så det gör ju inget. Vissa (även han) kallar mig blåst. Kan väl inte förneka det...
Iallafall:
Glenn: - Sverige fick bra grupp i fotbolls-EM
Jag: - Vilka fick dom?
Glenn: - Ukraina, England och Frankrike.
Jag: - Men varför blev det bara lag från Europa!?

Jaja, nu blir det myskväll framför tv'n med världens bästa pojkvän och världens bästa blivande pappa!


Färdiga delar för den late!

Tänka sig att jag fortfarande känner mig pigg fast klockan är över 17!
Riktigt härligt.
Har fått lite gjort idag.
Har bland annat bokat tid till Sigrid för en sterilisering. Blev på lucia. Stackare. Vad ska hon säga till sina kattkompisar?
- vad gjorde du på lucia då?
- jo jag blev av med lite snippa!

Vet faktiskt inte vad dom tar bort vid en sterilisering. Vet någon det?
Så kommer inte bli några kissekattbebisar för henne.
Vad hemskt att inte kunna ha något val!

Imorn ska det byggas pepparkakshus med Glenns lillasyster Linnea (12 år). Ska bli trevligt.
Fast lat som man är köpte man färdiga delar. Orka göra anpassade bitar och allt själv? Nej låter på tok för ansträngande. Blir ju finare om man köper "Annas pepparkakshus" :).

Sitter just nu hemma hos Glenns farfar, men ska snart åka hem. Blir lax, potatis och hollandeissås (stavning?).


Asgott!!

Gjorde precis en omelett, med gröna oliver, färsk tomat och röda vindruvor (?!).
Fråga inte mig var jag fick den iden ifrån men jag hade nog aldrig kommit på det om jag inte var gravid. Men kommer på mycket knäppa saker då.
Men det var faktiskt asgott! Trodde man inte. Men druvans sötma blev perfekt :).

Ska åka upp till Glenns farmors grav nu och tända en ljuslykta tillsammans med Glenn.
Vi är många som önskade att hon skulle vara med oss och få se vårat barn växa upp. Fanns ingen människa som henne.
Strax efter hennes begravning fick vi veta att jag var gravid. Vilket vi självklart tyckte var jättekul. Men jag och Glenn insåg att det fanns inget mer vi ville än att hon skulle få uppleva våra barn.
En människa som henne finns det inte många av. Finns ingen som varken kunde vara en bättre vän eller skänka så mycket kärlek. Att hon gick bort var bara för orättvist.
Vi får nu glädja oss av istället av att vårat barn kommer att ha den bästa skyddsängeln som man kan ha.


Bada och namnförslag!

Nu ska jag och bebis lägga oss i ett varmt skumbad!
Älskling är på väg hem, hade en kort dag på jobbet :)

En annan sak som skulle vara kul är att få in namnförslag! Så skriv på alla möjliga namn :) Alltid kul!


Godmorgon!

Ny dag på ingång och jag känner mig ovanligt lycklig såhär på morgonen!
Även fast jag känner att jag vilken minut som helst kommer vara tvungen att springa och huka mig över toalettstolen!

Blir ett kort inlägg nu men var bra tvungen att skriva att ja e pigg å glad nu när ja vaknade! Inte varje dag man är det :)


Du är vad du äter = chips!

Sitter i soffan och tjockar mig som jag gärna gör! Åkte till rimbo och köpte chips efter maten. Hehe. Blev faktiskt köttbullar å makaroner till middag. Orkade inte göra 2 olika maträtter.

Har av någon dum anledning haft magknip hela dagen. Borde ju ta slut någon gång!

Tänkte faktiskt sova snart. Känner mig rätt trätt. Kunde inte somna fören halv 1 - 1 tiden natten som var och vaknade som sagt klockan 6. Men natten som var vaknade jag faktiskt inte många gånger under natten så det var ju skönt det iaf :)
Hoppas dock att ja ska kunna sova ostört denna natt och få sova ut ordentligt. Känns som jag verkligen lider av sömnbrist.

Har för övrigt blivit beroende av att se på matprogram. Idag har jag sett på först supersize vs superskinny, masterchef USA och du är vad du äter.
Passande program att se på med chipspåsen i hand?


Matlagning

Hemma efter en jätterolig dag på förskolan! Trivs som fisken i vattnet.
Men tänk att man blir så trött så fort man kommer hem!
Och storm är det ute också, usch och blä!

Nu när ja kom hem var det bara att röja i köket. Har Lollo legat dålig en dag så är det inget gjort. Men men, han lagade faktiskt mat igår. Kanske ska nöja mig med det iaf?

Men nu är ju jag lite piggare idag så då är det jag som får fixa maten. Tjohoo vad kul?
Vill bara lägga mig och sova som vanligt :). Men finns 462829 saker att göra här i hemmet så borde låta bli.
Har noll inspiration av vad man ska äta idag.
Pojkvän får köttbullar å macaroner till lunch imorn iaf... Sen kanske schintzel och pommes till middag idag?

Någon som jag faktiskt känner att ja måste tacka är faktiskt min syrra, Malou. Hon är själv gravid och ska få en liten flicka i februari :), utan henne hade jag nog nästan varit ett psykfall efter den värsta tiden i graviditeten. Hon fick mig att inse att det kommer bättre tider. Så tack Malou! Jag är glad att du finns!

Nej får ta å börja med maten. Hungrar ihjäl!


Barn är bäst!

God för/eftermiddag!
Har just nu lunchrast på förskolan.
Blir alltid så glad när man kommer hit!

Uppvaknandet idag var väl dock inte det trevligaste.
Glenn försov sig och det kom en hel del grodor ur munnen på honom. Mitt i alla svordomar dirigerar han mig att göra massa saker åt honom, 6 på morgonen.
Ja men hjälper självklart till men droppen var när han börja skälla på mig. Då får han faktiskt fixa det själv! För jag började storgråta!
Efter det var det omöjligt för mig att somna om.
För sen var det dax att springa till toaletten i 1 1/2 timmas tid. Älskar verkligen att sitta där framför toasitsen och kräkas! Speciellt till slut när magen är helt tom.
Så nästa gång uppskattar jag om Glenn inte skriker på mig på morgonen. Min mage gillar inte stress och panik och skrik på de viset :)

Men känns mycket bättre nu! Barn är bästa medicinen!


RSS 2.0