Sovstund

Tänk vad ett mående kan ändras på så kort tid!
Började må så hemskt illa, blev yr och fick tungt att andas.
Vilken tur att man var hemma på kära soffan igen.
Efter många om och men gjorde faktiskt Glenn maten.
Fast han insåg nog till slut att han var tvungen med tanke på hur jag mådde.
Har nu fått sova lite och fått lite mat i mig så man lever iaf nu.
Något som gör en lycklig när man mår dåligt är när man ser ner på magen och man ser och vet att jag har ett liv innanför där.
Det gör mig lycklig!

Något annat som gör mig lycklig är vänner som hör av sig. Igår efter inlägget var det 2 stycken. Det värmer så mycket!


Hemma!

Äntligen hemma efter en awsome dag i skolan! Var kul och givande. Som ni såg på bilden så var det alltså Russian beauty som var sminktemat. Passade ju bra att jag fick ha den sminkningen på mig som är blek och har fått höra ibland att ja ser ut som en ryss (något jag annars inte gillar att höra). Jag är ju jättejättejätte-svensk ju! :P

Men endå skönt att vara hemma! Fick inte sova något efter lunchen så jag är helt slut! Ligger absolut inte utslagen i soffan och kollar top model ;).
Dock ringde Glenn nyss och sa att han var påväg hem från jobbet. Han tyckte jag skulle börja laga mat. Vilka krav han har på en sån liten sak som mig. Är ju faktiskt jag som lagat mat de senaste 30 gångerna. Jag röstar på att han får göra maten!


:)

Tema: Russian beauty


Skola!

Även denna natt som alla andra sover man skitdåligt. Sover ca 10 minuter sedan vaknar man, sover 10 vaknar, sover 10 vaknar osv.
Hamnar heller aldrig i någon djupsömn, är hela tiden medveten om ljuden runt omkring.
Har dock hört att detta är en förberedelse som vissa får inför barnafödsel, att vakna av minsta lilla ljud ifall det är något med den lilla. Det är ju rätt trevligt :) fast inte när det är ett halvår kvar till födsel!
Sigrid har legat och kurrat hela natten och även denna natt envisades hon om att sno min kudde.
Nej hon får nog sluta sova inne hos oss. Men hon blir ju så ledsen då. Hon har ju så söta ögon som är svåra att motstå!

Morgonen är heller inget jag stornjuter av. Alltid sådant fruktansvärt illamående! Tar dock medicin för illamåendet som funkar sådär. Men dom är bättre än inget! :)

Sitter nu i skolan (som jag har 13 mil till) och inväntar start. Antar att vi ska öva mer på sminkningen inför efterfesten vid nobelmiddagen. Ska bli riktigt kul! Temat är 1700-tal :)
Har faktiskt en trevlig prick till klasskompis som lyckas vända mitt negativa humör idag till det positiva! Det tackar man för! :)


<3


Rättelse!

Råkade skriva brutalt fel inlägget innan. Det ska inte stå att han hörde av sig för 8 månader sen utan 1 månad sen.
bra på matte? Märks att jag är trött som jag skrev. Måste tänk att 9 - 8 = 1? jaja :P

Älskling var söt iaf.
Jag blev brutalt godissugen och orkade inte köra bil så Glenn körde mig till Rimbo (1 mil) så ja kunde få lite godis!
Tack älskling, kanske för att jag var nära på att börja gråta? Haha


Trött!

Klockan är typ 18.00 och jag är svintrött efter att ha småfixat lite i huset.
Att man kan vara så sliten efter så lite känns för mig orimligt.
Gick upp klockan 11.00 idag efter att ha sovit fruktansvärt illa hela natten som vanligt.
Barnmorskeläkaren sa att han inte kunde göra något åt det, skulle det inte bli bättre skulle jag uppsöka husläkaren. Känns som att man får stå ut med tröttheten helt enkelt :)
Snart kommer Glenn hem från jobbet. Stackaren åkte 5 imorse.
Tacka gudarna för att man har pannkakor kvar sen i söndags så jag slipper laga mat :)
Antar att både jag och Glenn kommer lägga oss mkt tidigt ikväll så uppskattar om människor inte ringer :)

Sigrid ( våran katt ) har varit kanske den drygaste katten någonsin idag! Hela natten envisades hon om att försöka sno min kudde eller lägga sig över ansiktet på mig.
Precis innan jag kliver upp bestämmer hon sig för att bita sönder min laddare. (tack Sigrid, det var bara den andra laddaren du ätit upp). Ligger jag ner mosar hon upp sig i ansiktet, klappar ja inte henne ska hon börja naffsa, öppnar jag ett skåp eller låda ska hon in. Ja, med andra ord: hon gör allt hon inte ska göra idag. Men det är svårt att bli arg på henne :). Nu ligger hon bara och kväver halsen på mig, det överlever jag.

Något som jag längtar grymt mycket till är ultraljudet vi ska göra 4e januari.
Skulle ha gjort det runt jul egentligen men finns inga tider då, så det blev lite senare.
Det är då vi kommer se våran bebis för första gången och se om barnet verkar friskt och om man vill får man veta könet då.
Jag vill gärna ta reda på vilket kön det är men Glenn är osäker.
Vad tycker ni?
Jag vill veta för att då kan man börja inhandla lite saker. Oftast köper man ju saker i färg efter kön osv. Man vill redan nu köpa söta kläder, gulliga filtar och allt möjligt.
Även då vid det ultraljudet får man veta mer exakt när barnet kommer.
Just nu är barnet beräknat till 29e maj men det kan skilja + - 2 veckor. Hoppas man gått längre än vad man tror, då blir väntan kortare. På ett sätt önskar man väl senare också. Annars hinner jag inte färdigt med studierna.

Fast det viktigaste är endå för mig att känna mig lycklig!
Vänner och familj är så viktigt för mig.
Vissa vänner träffar man inte så ofta vilket känns tråkigt.
Vissa vänner har gått förlorade vilket också är tråkigt.
Familjen önskar man att man kunde träffa oftare. Det är nu man vill ha vänner å familj så mycket hos sig som möjligt.
Något som där är positivt är för ca 9 månader sen slutade jag och min bror prata med varandra p.g.a att både han och jag betedde oss fel.
Han blev arg och jag visste att det bara var tiden som skulle avgöra när han ville ha kontakt igen. Så för 8 månader släppte han det sura äpplet och allt är nu bra igen. Det är så våran släkt funkar, en riktig Paulsson.
Jag är glad att vi är vänner igen för vi har alltid delat glädje och sorg med varandra. Även fast vi inte kunnat bo under samma tak. Vi försvarar alltid varandra oavsett om vi ibland "avskyr" varandra.
Jag vill att han ska kunna vara med under hela lillens uppväxt.
Vi är väldigt olika utåt men väligt lika inåt. Vi har delat många svåra stunder vilket nog gjort oss så tighta som vi är nu. För så har det inte alltid varit. Men alla människor har sin tid att mogna :)

Sen jag blev gravid har jag endå lärt mig att acceptera livet på ett annat vis. Jag blir inte arg på samma sätt och jag tar inte lika hårt på motgångar. Jag vet att det finns saker som kan vara värre. Förut kunde jag endå tänka att jag ska aldrig förlåta en människa som gjort mig illa. Det kan jag nu. Jag själv kan ha brustit i mitt egna beteende också.
Ibland kanske man inte förlåter, men man kan acceptera. Lev inte kvar i det gamla! Jag lever för det jag har nu :)

Även fast Glenn får ta en hel del skit från mig nu så menar jag ju inte att vara arg! Jag kan bara inte hantera mina känslor nu. Ibland störtbölar jag och ibland är jag arg som ett bi, ibland är jag så trött att jag skulle kunna göra vad som helst för att få en blund, ibland blir jag så yr att jag är helt säker på att jag ska svimma, ibland kräks man så ofta att man ibland undrar om det är värt allt lidande?
Och svaret på det: Det är värt varenda skitstund man har! Det är under en så kort tid och när man ser och känner allt som förändras så får man extra energi!
Så mycket hormonförändringar gör att man ibland blir galen (men fortfarande mest synd om Glenn som får ta alla känsloutbrott, jag ber dig ha tålamod med mig).
Och när man mår såhär det är då man vill ha kontakt med familjen, släkten, vänner och även vänner man inte hört av på länge. All kärlek är viktig för mig :)

Och med det avslutar jag inlägget med att säga att det finns så mycket viktigare saker än att sura och vara arg på saker som skett tidigare i livet. Gå vidare och lev livet!

Jag älskar tanken på att jag ska bli mamma :)


Hemska tapeter!


Gravidblogga!

Hejsan allihopa!
Denna blogg har ju inte använts för mycket senaste tiden.
Livet ser ut på ett helt annat vis nu än förut.
För att ta det kortfattat så har jag och Glenn flyttat ut i ett litet samhället som heter Rånäs, ligger utanför Norrtälje. Vi bor nu i ett hus (parhus) på 114 kvadrat, 4 RoK. Samhället har ca 450 invånare.
Ett perfekt ställe för lugn och ro. Nära till både Stockholm och Uppsala.

Anledningen till att jag tar upp bloggandet nu är för att jag nu är gravid och det är kul för mig att kunna se vad som händer med mig dag för dig i mitt mående och beteende. I första hand bloggar nog jag faktiskt för att jag själv ska kunna gå tillbaka senare i tiden och se hur jag hade det.
Men självklart är det kul för er andra om ni vill läsa och följa mig :)
Ska försöka göra iallafall ett inlägg om dagen.

Som det ser ut just nu är jag nu i vecka 15, magen har en liten bulle och jag har nu gått upp ca 1,5 kilo sen jag blev gravid.
För mig är det fantastiskt att ha gått upp dom kilona med tanke på att jag tappade ca 5 kilo under början av graviditeten.
Jag kunde inte äta utan att få upp det jag åt och var mest liggande i sängen. Var för klen för att orka ta mig upp.

Min underbara Glenn bokade då en resa till oss till Egypten för att man skulle få lite avkoppling,och vilken fantastisk medicin det var!
Så efter det började man återhämta sig plus att man kommit längre in i graviditeten och då brukar det dåliga måendet avta.

Så har faktiskt nu kunnat återta mina studier igen! Riktigt härligt faktiskt! Och praktik på förskola en gång i veckan. Riktigt kul.
Dock inte börjat arbeta igen. Så bra är det inte än men hoppas dock att jag snart ska orka det igen och försöka leva exakt som innan igen!
Viktigaste nu är bara att ta dagen som den kommer.

Idag har jag ingen skola, så sitter hemma idag. Rätt skönt på ett vis. Dock måste saker göras här i huset. Har tröttnat på att ha det ganska tomt i huset så jag och Glenn var på Ikea i fredags och köpte massa saker till att dekorera huset.
Men sen kom vi på att det nog är bäst att tapetsera om där vi vill innan man sätter saker på väggarna. Så förhoppningsvis kanske vi börjar med köket i mellandagarna.
Blåa och vita tapeter nu med vit träpanel hälften av väggen (neråt) Känns inte så kul att ha. Ska ha kvar den vita träpanelen men blir nog bruna tapeter. Blir en härlig myskänska i det när man får upp hyllor och fotografier å så :)
Så ni som velat se bilder från huset får nog vänta lite tills det är renoverat :)

Men fortfarande har man 51627 kartonger som inte är upplockade sen man flyttade hit som måste plockas upp. Så ska försöka ta mig i kragen och fixa någon kartong iaf.
Är bara så brutalt trött hela tiden. Att sova middag är ett måste för mig :P

Vika lite tvätt nu! Känns bra att ha skrivit lite :)
Hejsvejs!


RSS 2.0