En liten tår

Tänka sig att jag har vart riktigt klantig...
Jag äter medicin för illamående nu under graviditeten. Oftast brukar man säga att graviditetsillamående upphör ofta efter vecka 13. Men för vissa kvarstår problemen, det gjorde det för mig. Men sen kom jag på nu för ett tag sen att det kanske funkar om jag slutar så kan jag börja trappa ner lite med medicinen eftersom den endå snart är slut. Men det funkade absolut inte å jag började kräkas mer än vanligt återigen.
Så ja tänkte att ja får väl ringa min barnmorskeläkare idag å fixa nytt recept. Ringe dit, en barnmorska svarar att han inte kommer vara där å han är den enda som kan skriva ut receptet. Men det finns ett alternativ till. Gå till min husläkare. Vilket faktiskt är den sista människan jag skulle gå till då sist han ordinerade ut medicin till mig så fick jag äta den medicinen i 50 dagar och den skulle man max 7 dagar vilket gjorde att jag blev väldigt dålig och blev orolig att något kunde ha blivit fel på bebis (som det som tur var inte var).
Så med en tablett kvar så vet jag vad jag har framför mig den närmsta veckan. Har bara mig själv att skylla på egentligen men jag tyckte det var så nära förlossning nu å dax att börja trappa ner på medicineringen. Jag får väl hoppas att bebis tittar ut inom det närmsta dygnet å att illamåendet upphör direkt efteråt :P

Och igårkväll innan vi skulle sova fick jag väl uppleva den värsta smärtan (hittills). Konstigt kändes det verkligen. Gjorde ont i hela magen, allt typ bara krampades ihop och gjorde ont i typ 30 sek. Kändes som någon högg mig gång på gång med en kniv i magen. Gjorde verkligen helt magiskt ont men ja vet ju att inom en snar framtid kommer jag ha betydligt mycket ondare än så. Kanske var en liten övningssmärta inför vad som komma skall :P

12 dagar kvar till beräknad bf :)


Jahapp

Till den stora besvikelsen har det mesta nu avtagit och dyker bara upp då och då. Som sagt så är det ju en retsticka därinne. Men sen så ger jag inte upp hoppet om att det kan sätta igång igen ikväll. Brukar ju oftast vara kvällar och nätter det startar. Skulle ju vara den perfektaste mors dag presenten man kunde få om bebisen kom imorgon :P

Det som hade varit kul om den kommit idag är ju att älsklingen fyller ju år idag å han kunde ju inte ha fått en bättre present än sitt lilla barn.

Nu kan det ju bara handla om dagar tills barnet dyker upp tycker jag. Jag kan ju knappt gå längre :P. Men nu är jag inte riktigt lika galen över att barnet inte hoppat ut än. För nu märker man att det händer saker och det är så spännande!


Världens mest envisaste bebis :P

Tänka sig att bebis blåste både sin mamma å pappa... igen :P Denna gången var vi nästan helt säkra på att vi skulle åka in inatt. Packade alla "sista minuten" saker till bb-väskan och upptäckte att värkarna blev starkare å starkare och även ondare. Även pappa som e här på besök blev så säker. Men till slut började sammandragningarna bli färre. Gud vad bebis luras hela tiden!

Nu när man vaknat till liv lite efter en rätt så lång natt så är sammandragningarna kvar än. Inte lika ofta men vi får se om det sätter igång igen. Det kan ju bara inte vara så lång tid kvar nu tycket jag. Fan och jag som blev så lycklig att det började göra jävligt ont. Haha.

Blir väl fler uppdateringar under dagen för att se hur detta tar sig. Just nu har jag en riktigt kraftig sammandragning. Ge mig mer :D


Kanske?

Nu säger ja det igen. Känns som att något är på g. Mer än de andra gångerna. Fast som sagt så vet man aldrig. Har så sjukt ont i ryggen och sammandragningarna är kraftigare nu än någonsin innan. Ont i magen, men mest ryggen. Var nyss ute å gick en promenad vilket gör att det känns lite bättre nu. Helt sjukt vilket tryck jag känner neråt och varför har jag myror i ryggen?
Vi har tagit fram lappen om vi behöver packa "sista minuten" sakerna till bb-väskan. Man vet ju aldrig. Än så länge pallar jag ju smärtan så det kanske inte är något. Vill verkligen att det ska vara dax nu!
Förmodligen är det säkert ett ytterligare falsk-alarm men eftersom smärtan är värre nu så vet man att man är inne i de sista dagarna åtminstone.
Ska gå å lägga mig nu å se om man får kliva upp senare inatt eller ej. Jag hoppas det!!!


Grilla fläsket!

Vilket fruktansvärt sjukt bra väder!!! Har satt mig på en stol ute och sitter som en riktig flodhäst och bara njuter! Glenn krattar grusgången och Sigrid tror att krattan är något man kan anfalla. Idag njuter jag verkligen!

På morgonen är jag oftast som gladast även fast man kan ha haft en riktig pissnatt. För det finns väl inget härligare än att vakna upp bredvid sin leende pojkvän och veta att han är den bästa i hela världen! Det är helt galet vad jag älskar honom!

Idag har vi återigen ett besök hos barnmorskan. Blir viktkontroll, sf-mått och lite blodprov som vanligt.
Efter det tänkte jag faktiskt åka över och överraska min papii som fyller år! Vet att jag kan skriva det här för just nu har han ingen dator :). Ska även åka förbi syrran än sväng. Blir en trevlig dag känns det som!

Verkar som att bebis trivs alldeles för bra där inne för inatt har den inte visat något tecken alls på att vilja träffa sin mor å far irl.

Nej nu ska jag ta och slå ner min älskade kille som just nu står å hånar mig för hur blek å fet jag är :)


Gissa med mig!


Nu tänkte jag att alla som vill kan vara med och gissa. Kan bli rätt kul. Har redan några uppskrivna på en lapp här hemma. Tänkte att listan kan ju få bli längre!
Såhär är det: Gissa längden, vikten, datumet och vilket kön ni tror det blir när bustrollet tittar ut :) så får vi se em som har mest rätt :D


Nu har jag sovit i ca 1,5 timma. Så jäkla välförtjänt sömn!!! Dock tråkigt att ha missat solen under tiden, men är man fet å trött så är man!

Och idag fyller min älskade morfar 77 år! Stort grattis till honom! <3

Och en annan sak: 17 dagar kvar till beräknad bf! Fan att det inte bara var att sätta sig på toan å klämma lite extra...

Och bara för att jag är rätt glad idag så ska jag lägga ut en bild på min glada bebis också! :)


Sammandragningar

Blev en riktigt jobbig natt. En natt som jag inte kunde låta bli att tänka: "är något på gång?"
Började med sammandragningar igår kväll och lagom tills jag skulle sova började dom göra ont. Och så var det hela natten. Dock var det inte tillräckligt regelbundet för att det skulle vara något men det kunde ju bli värre.
Tyvärr har det mesta avtagit nu men på ett vis är det positivt så jag har fått vila ifall det blir igen. Om inte annat är ju sammandragningarna bra övning för att trycka ut bebisen.
Hoppas att det blir mer för som ni alla vet är jag inte sugen på att vara gravid mer än nödvändigt ;)

Jag har börjar svälla i kroppen väldigt mycket. Mina fötter ser ut som 2 klumpar och det gör ont! Trodde inte det skulle göra ont av att dom svällde. Dock rätt roligt att ligga här i sängen och kolla ner på dom där 2 klumparna. Ser rätt roligt ut.

Nej nu ska jag ta å gå upp och kanske gå ut på en lite. Promenad och hoppas att det sätts igång :P Ge mig mitt barn! :)


18 dagar

Godmorgon. Idag kände jag inte för att dra täcket över huvudet. Vaknade vid 8 och insåg att ligger jag kvar kan jag faktiskt missa något.
Det enda jobbiga är att försöka motarbeta sig själv. Arbeta mot en depression. Jag vet att det är väldigt normalt att få en "graviditetsdeppression" såhär i slutet av graviditeten. Men för mig är depression ett passerat kapitel, ett big no no!
Jag ska ju bli mamma! Jag har världens bästa vänner och pojkvän! Hur kan man känna att en depression är på ingång då?
Nej det här med graviditet var inge vidare. Gör dumma saker med kroppen ju!
Men bästa sättet att slippa en depression är ju att kämpa emot den! Lägger jag mig under täcket så har jag redan förlorat.

Så förutom det, hur mår jag då och hur är min vardag?
Sömnen är återigen ett stort problem. Igår gick typ inte att sova. Så fort jag somnade vaknade jag av kräka upp i hals å mun. Vidrigt! Och var det inte det var jag kissnödig.
Inatt har jag väl sovit "helt ok". Dock väldigt ont längst ner i magen som en rejäl mensvärk. Och det är nu ni tänker "åh det är ju ett tecken på att det är på g!"
Nej nej, det där har jag slutat hoppats på. Känner dock idag även samma smärta och en kraftigt tryck neråt men nu låter jag bli att tro att det är något. Bebis kommer när den kommer, jag märker garanterat när det är på riktigt!

Så vad ska en fet ko göra denna dagen?
Glenn är på jobbet och jag är lämnad ensam hemma. Har ju iof världens bästa Sigrid hemma, men hon är ju inte mycket till sällskap när det är så fint väder och man kan ha dörren öppen. Hon kommer förbi en då och då och tigger lite gos.
Sigrid fick sin sista tablett av antibiotika nu på morgonen och såret på benet har läkt så sjukt fint! Känns som en stor lättnad. Var så orolig för henne.

Ska nog sätta mig ute i solen ett tag och försöka inse att det är en vacker dag idag! :)

18 dagar kvar till beräknad bf


Dax att försöka gå in i verkligheten

Att försöka låtsas att man inte är gravid för att försöka få tiden att gå fortare var ju bara töntigt att försöka med.
Och att vara bitter gör heller inte så att tiden går fortare. Dock har jag försökt vara glad idag. Men när man märker att allt gör ont och att allt är en kraftansträngning så blir allt plötsligt jobbigare i en rasande fart.
Jag börjar känna mer å mer som min mamma gjorde under sista tiden av hennes graviditet och idag gjorde jag som hon gjorde: Drog täcket över huvudet och hoppades att det skulle göra någon nytta.

Jag vet att jag är så sjukt gnällig nu men nu VILL JAG VERKLIGEN INTE VARA GRAVID LÄNGRE!!!
Jag vet inte hur jag ska orka ta mig till skolan imorgon och jag vet inte hur jag ska orka dessa dagar som är kvar. Varför kan man inte bara få bestämma när bebisen ska ploppa ut!?
Jag vet inte hur jag ska kunna förklara min frustration men det här är något av det mest drygaste, jobbigaste och mest irriterande jag varit med om. Och det är nog mest för att JAG VET INTE NÄR BEBISEN KOMMER!!! Så sluta fråga hur det går för jag vet inte om det är 1 dag eller 35 dagar och det gör mig GALEN!

Det här blev nog mitt bittraste inlägg någonsin men kände verkligen att jag behövde skriva av mina känslor och min frustration. Tror nog ingen fattar hur jag känner. Jag vill bara skrika rätt ut, slå på något, gråta, stampa i golvet! GAAAHHH!!!!


Välkommen v.38!

Idag gick jag in i v.38 dvs full vecka 37 och det är 3 veckor kvar till beräknad bf. Eller nej, juste! Det blir ju 1 år å 3 veckor om man räknar med alla 40 brunnar och min bitterhet. Känns najs!

Idag hade vi städdag vi på samma gata. Så vi gjorde fint i lekparken och ute på vägen. Trevligt faktiskt!

Eftersom det var så fint väder passade jag och Glenn på att åka till Norrtälje. Köpte mjukglass och Glenn behövde fiskedrag. Han har fått upp intresse för fiske. Det gillar jag som kommer från en fiskefamilj :)

Väl hemma igen var jag trött = lagom bitter.
Men känns bättre nu med lite mat i magen och en stunds vila på soffan! Till middag serverades grillat kött och hör å häpna! Friterade pommes! Sällan :).
Och i ugnen står nu en jordgubbspaj. Lagom feta men en bitter brud som mig kunde inte bry sig mindre för stunden. Så nu ska den härliga pajen avnjutas!


Jag blev bitter, gav upp och då sjönk den!

Hejsan! Nu är bitterkärringen tillbaka. Eller egentligen inte så bitter... Eller ja vet inte.
Som jag skrev tidigare har pappa varit här och det har varit jättetrevligt :).
Enda jobbiga är ju att jag blivit så sjukt bitter de senaste dagarna. Jag är så less på att vara gravid!
Så imorse bestämde jag mig: jag intalar mig själv mer eller mindre att jag inte är gravid!
Droppen var nog när pappa sa att magen inte sjunkit tillräckligt än, men säkert blir något snart. Då tänkte jag. Nej fan! Det blir ingen bebis på ett bra tag, det här väntandet gör mig galen och sjukt bitter.
Var snäll iallafall och varnade Glenn att nu kommer hans tålamod verkligen att få sättas på prov för jag kommer nog inte vara snäll å trevlig de närmaste dagarna.

Ikväll vid 9 tiden åkte pappa hem igen och det var då vi märkte det. Hur brutalt mycket magen han sjunka på bara några timmar!? Känns rätt sjukt att den sjunkit så mycket. Men nej! Jag vägrar tro att något är på g nu! För det har jag tänkt så många dagar nu.
För att övertyga mig själv att det kommer ta tid gick jag och Glenn på en kvällspromenad. Innan har jag aktat mig för brunnar det stå 40 på (Innebär att det kommer bli 40 dagar extra väntan) och även aktat mig för v-brunnar (V står för vänta)
Men ikväll så gick jag på alla jag kunde hitta! Här ska bebis gräddas i mammas mage länge och väl! Med tanke på hur många v och 40 brunnar jag trampat på ikväll så borde det innebära ca ett års övertid i magen. Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge! :)

Tänkte lägga ut en bild från tisdags och en från ikväll så kan ni se hur mycket magen sjunkit :)
Godnatt på er!




Finbesök

Igår blev det inget inlägg. Hade fullt upp med annat.

Nu är jag fruktansvärt less på gravidieten så känns som jag försöker med allt för att få ut den lilla. I förrgår kväll var vi ute och gick promenad. Igår efter frukosten gick vi ut på promenad. Jag vill få ut bebis!
När vi kom hem kände jag att det var dax att städa, den ljuvliga doften av skurmedel fanns inte kvar. Så jag dammade av överallt dammsög och skurade hela huset, plockade i och ur diskmaskinen, slog igång en tvättmaskin och lagom till allt det var klart så kom pappa! :D Min fina papiii som jag saknat så mycket. Skönt att ha honom här :). Så vi alla var hungriga så vi jag lagade riktigt fet mat (på Glenns beställning), friterad kyckling med friterade pommes. Nyttigt!
Efter maten blev det promenad igen upp till familjen Östling för att se hockey vilket blev en besvikelse och fiasko...

Känns som jag gör vad som helst för att bebis ska komma! Längtar och vill inte mer. Har alltid mer ont mot kvällen så jag hoppas alltid det ska bli värre under natten och bli riktiga värkar, men det blir ju inte det :(.
Nu är det 22 dagar och av någon anledning känns dom
Dagarna längre än vad det kändes förut.

Pappa och Glenn ska ut och fiska nu på morgonen (vill också!). Så jag undrar verkligen vad jag ska hitta på idag. Blir nog tyvärr inget promenerande idag då jag har ont i fötter, ben och rygg idag. Men vi får väl se ;).
Städat är det ju redan.. Så finns inget att göra hemma. Jag får försöka komma på något :)

Fy för 22 dagar! Kom nu bebis! :)


Well done!

Skulle aldrig föreställa mig förut att man kunde bli så trött som man kan vara när man är gravid.
Inatt förtjänar jag verkligen en god natts sömn!

Idag hade jag äntligen min bröllopsfotografering. Jag fixade med makeup och hår och jag fick det slutresultat jag ville ha så jag är nöjd!
Tack till Linda som var min modell och tack till Andrea som var en grym assistent, tack till Micke som gjorde ett bra fotograferingsjobb, tack till floristlinjen för att jag fick den fina buketten som jag önskade och tack till Michaela och hennes syster för lånet av klänning och allt. AWSOME! :D

Jag är glad att jag orkade med hela den eftersom jag är i ett sämre skick än sist jag var i skolan. Sammandragningarna och värkar har inte varit lika starka som igår så det var ju bra iaf. På ett vis tråkigt ju eftersom man trodde igår natt att något kanske skulle kunna ske under natten. Så lite bitter var man på morgonen när det hade minskat. Dock glad över att veta att jag kunde åka och göra sminkningen.
Så sen jag blev klar har jag känt att minsta lilla sak som känns negativ skulle få mig att gråta.

Längtar så efter våran bebis! Skulle haft en chokladjulkalender nu för nu är det 24 dagar kvar till bf :)

Tar och lägger ut lite bilder från dagens styling. Längtar dock brutalt mycket tills jag får tillgång till fotografens fotografier. Blev såå bra!! :D Men sålänge får vi nöja oss med mina kassa mobilbilder :P


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1288188/images/2012/pic_202859241.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1288188/images/2012/pic_202859276.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1288188/images/2012/pic_202859290.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1288188/images/2012/pic_202859315.jpg" class="image">


Säg att det är något!

Dagen har gått till ända och det har varit en bra dag :) träffade en vän ett tag och det var behövligt. Känns nästan som att man sitter i karantän här hemma annars.

Glenn spelade fotbollsmatch ikväll och dom vann med 3-1 :)

Mer och mer händer nu känns det som. Eller rättare sagt, det gör det.
Jag hoppas att dessa tecken är något som innebär att det snart är dags. Bl.a den s.k "mensvärken" har känts idag. Sen 2 andra saker som inte känns värt att nämna här i bloggen och nu mot kvällen har jag fått jävligt ont i ljumsken och insida lår. Jag hoppas att dessa tecken är något som innebär att det bara är några dagar eller bara någon vecka kvar. Magen har sjunkit ner ytterligare och sammandragningarna blir även dom fler. Sen vet man aldrig. Kan ju ha otur å gå såhär i en månad till. Men för mig känns det som att det är nära nu och jag hoppas innerligt att det är det också!


25 dagar! Blööö

Ännu en dag har gått och nu är det 25 dagar kvar till beräknad bf. Som vanligt händer det lite mer dag för dag som tyder på att slutet närmar sig. Men man blir också lite mer frustrerad för var dag som går. Fortfarande hoppas man att alla annorlunda värkar som kommer då å då ska bli mer ihållande och förhoppningsvis vara de riktiga värkarna. Men icke, nitlott varje gång. Visste inte att man kunde bli glad av att få smärta. Men det kan man ;) men sen blir man besviken igen när man får veta att det inte var på riktigt.

Sigrid har varit en mardröm inatt. Inte kunnat ligga still för en sekund och ska upp å försöka slicka i ansiktet å hålla på. Så då tar man ju självklart ut henne från rummet. Nej då skriker hon så det låter som hon håller på att dö en långsam å plågsam död. Så så har natten sett ut. Gissa vem som var ett nervvrak när hon steg upp ur sängen?
Är det inte det ena som håller en vaken så är det de andra.

Ikväll spelar Glenn fotbollsmatch här i Rånäs. Skönt med hemmamatch :)
Tills dess blir det förmodligen inte mycket som händer. Med andra ord, en riktigt ohändelserik dag!
Känns som att sömnen är det som bestämmer om det blir ett "positivt" inlägg eller "negativt" inlägg.

Så bitter som jag varit så ska jag se något positivt nu som syrran tyckte att jag borde försöka tänka på att vara:
*Bebis ligger och rör sig väldigt mysigt inne i magen nu. Små fina rörelser som inte skadar sin mamma.
*Det är sol ute så man borde gå ut å njuta av den, för det röda som uppstod på mig för 2 dagar sen är borta.
* Jag har en fantastisk pojkvän som har varit en ängel under hela graviditeten.
* Jag har jättemånga fina underbara RIKTIGA vänner som finns för mig. Inte alltid på plats men jag vet iaf vilka som förtjänas att kallas riktiga vänner.
*JAG TAR SNART STUDENTEN!!! (Bättre sent än aldrig) :)


Börjar man bli less?

Sjukt vilken låg dag det här känns som. Imorse när jag skrev klart inlägget så låg jag kvar i sängen med Sigrid enda fram till halv 12. Och när jag skulle klä på mig insåg jag att jag var tvungen att försöka få på strumporna alldeles själv! Annars är det ju Glenn som får göra det. Jag tror nog att det är det svåraste att göra när man är gravid. Men jag fick på mig dom efter mycket stånkande och stönande. Och jag tror att hela jag börjar vara less på att vara gravid. Har drömt så konstiga drömmar i slutet nu varje natt. Jag bråkar alltid med folk i mina drömmar nu. Igårnatt drömde jag att ja sa till Glenn att jag hatar honom och det skulle jag ALDRIG göra! Inatt drömde jag att jag sa till mina klasskompisar att jag hatade dom och det gör jag absolut inte heller! Dom är dom bästa. Dumma drömmar. Och i drömmarna har jag även där jobbigt och ont. Onda drömmar!

Idag har jag verkligen inte orkat göra ett dugg. Känner mig så brutalt värdelös. Jag vill städa och göra fint men orkar inte ens böja mig ner och plocka i och ur diskmaskinen. Nej istället kommer Glenn få göra det när han kommer hem från jobbet och laga mat. Nu får ju han mer än ett heltidsarbete. Känns inte rätt mot honom men han tycket det är okej. Men det gör inte jag. Jag vill ju att allt ska vara fint å rent för honom när han kommer hem..

Jaja, nog med graviditetsklagande.
Nu tycker vi synd om Sigrid istället. Hon har bara gått ner för att äta mat och sen gick hon upp igen och la sig igen och har inte synts till sen dess. Min älskling är deprimerad :(

Snälla kom nu lilla älskling! Vi längtar så sjukt mycket efter dig och vi vill inte vänta 26 dagar till! Du är välkommen nu! Allt är klart här hemma för dig så kom nu! <3


Kom igen nu!

Godmorgon.
Ligger med min stackars deprimerad kisse här i sängen. Inte kul att se henne såhär. Igår var hennes ögon helt tårfyllda. Visste inte att katter kunde gråta.

Igår blev en lugn dag i solen med Rebecca. Skönt att bara sitta och halvdö i solen.
Dock så blev jag visst lite röd av det. En riktig bondbränna fick jag! Men idag är den nästan helt borta den röda färgen. Fick även se en liten igelkott som låg å solade sig i buskarna :)

Och igår så tvättade vi upp första upplagan av bebiskläder så det är klart! Både jag och Glenn stod å var saliga i alla små kläder!

Åh vad jag inte står ut att vänta mer. Jag längtar så brutalt mycket så det finns inga ord. Sen skulle det vara så skönt att slippa vara gravid. Allt blir jobbigare och jobbigare för varje dag som går. Man kan hålla skenet uppe för att man vet att man är en dag närmare förlossningen. Varenda liten sak som händer i kroppen tar jag som ett "åh, är det bebis som vill komma ut!?" typ som en värk lite längre ner i magen eller en ännu kraftigare ryggvärk längre ner mot svanken. Men alla sådana värkar försvinner efter ett litet tag. Suck :(
Inatt drömde jag att jag födde våran lilla älskling. Konstig dröm. Drömde att jag vaknade och hade då fött bebisen under natten utan att märka det.
Nej kom nu mammas å pappas älskling! Vi står inte ut längre!

Och sovkorgen och skötbordet är hämtat. Och som Glenns mamma sa när hon fixat klart med sovkorgen: "Nu är korgen klar, nu saknas det bra en bebis".
Sovkorgen vi ska ha första månaderna till bebis har Glenns pappa, Glenn och hans systrar och snart våran lilla bebis sovit i. 3 generationer! Rätt kul tycker jag :)

Igelkott, bonnbränna, bebiskläder och en trattkatt:)


Och oturen fortsätter..

Nu händer det igen. Förstår inte hur hon lyckas lilla pluppan. Vi trodde ju för någon vecka sen att Sigrid stukat tassen. Vi hittade inget sår då eller något och hon skrek till när man tog på "armbågen". Sen slutade hon halta efter bara något dygn så man trodde det var bra. Sen kände jag igår bara för att dubbelkolla hur det var, vilket ledde till att jag kände att pälsen var hård ovanför "armbågen". Idag kände jag igen och hon tyckte inte om när man kände på det. Så blev att tvångstvätta såret i badkaret å sen lossnade all ihopklibbad päls å fram kom ett stort öppet varigt sår! Min lilla älskling :'(. Och det var så djupt! Som tur var hade ja ett recept kvar på antibiotika åt pluppan så fick åka till Täby å hämta ut nytt. Apoteket i både rimbo å Norrtälje han stänga... Så nu ligger min lilla älskling här bredvid mig med tratt och är deprimerad. Kommer inte få gå ut på tidigast en vecka. Gud vad jag hoppas att såret läker ordentligt.

Men trots allt en dag med oro mestadels så fick jag en god middag med Glenns mamma och lillasyster som sällskap. Glenn gjorde supergoda hemmagjorda hamburgare. Och till efterrätt fixade jag en blåbärspaj så det var gott :)

Är faktiskt helt slut efter dagens små ärenden så tänkte faktiskt gå å lägga mig nu. Helt slut...
Håll en tumme för att Sigrids sår blir bättre med medicinen!


Usch X2!

Äntligen hoppar solen fram igen efter en låg mulen och regnig morgon.
Morgonen var väl inte så trevlig. Vaknar alltid flera gånger varje natt av att bebis rör och sparkar sig och har inte märkt några rörelser alls under natten. När morgonen kom var det inga rörelser heller och det är också fruktansvärt ovanligt. Bebis rör sig alltid mycket natt och morgon. Så blev väldigt orolig. Ringde till förlossningen och hon rådde mig till att dricka något iskallt, äta och röra mig. Så det gjorde jag. Och sakta men säkert började våran lilla älskling röra sig igen. Usch så nervös jag blev! Får ju inte göra saker utanför sina rutiner. Då blir ju mamma å pappa oroliga!
Har även gått 36 fulla veckor nu och det innebär att jag ger mig in i vecka 37 nu! :) tror nog bebis kommer antingen den 25e eller 3e. Så vi får väl se :P skulle ju vara kul om det skulle vara så :P

En annan mindre trevlig sak jag fick veta nyss var att syrran var med om en brutal bilolycka igår med hennes lilla dotter. Visst allt gick bra med dom men det var verkligen änglavakt! Har svårt att ta in det för vill inte tänka på hur illa det kunde slutat. Och en människa/människor som har så stor betydelse i mitt liv. Usch för bilolyckor!


Fredagsmys!

Äntligen slut på denna veckan och man är ytterligare några timmar närmare bebis.
Provsminkningen till bröllopsfotograferingen gick bra. Kommer jobba med airbrush till basen och vanlig makeup på ögonen. Rosa och lila ögonskugga och lite gyllenbrun till globlinjen och lite längre upp. Håret kommer sättas upp i en "lockad boll". Nöjd med resultatet som blev idag så hoppas det blir lika bra på onsdag när det gäller!

Nu längtar jag hem som attan. Är så trött och slut efter en 3 timmar (kort) skoldag. Ryggen och magen dödar mig! :P.
Glenn hämtar upp mig vid Danderyd och sen ska det väl hem och lagas mat och sen en god fruktsallad till efterrätt! Har blivit min nya (första nyttiga) graviditetsdrog! Är bra med lite extra vitaminer såhär innan det är dax att trycka ut ungen :).
Vi köpte massa goda frukter igår som: äpple, apelsin, banan, päron, mango, vindruvor, kiwi och jordgubbar!
Antar att det blir att kolla på hockey ikväll, Sverige-Ryssland. Kan bli kul :) Tror nog att Sverige åker på stryk ikväll tyvärr. Men vi får väl se :)

Hoppas även att jag har en snäll pojkvän som erbjuder massage. Gud vad min kropp skriker efter lite uppmärksamhet och omtanke!

Våran fina fruktskål :)


Häftigt! :D

Alltså shit vilken helvetesnatt det varit! Tacka gudarna att jag fick några extra timmars sömn natten innan :P. Magen drar ihop sig rätt mycket men jag bara älskar den känslan! Men att hitta ett sätt att ligga och sova på, det var den stora utmaningen. Slutade med att jag fick sitta i sängen. Skönt att jag vaknade av min egna snarkning när jag väl lyckades somna. Skills på det! Nej men till slut hittade jag ett sätt att ligga ner på också. Men sömn blev det inte mycket av. Slog rekord på toalettbesöken också. 8 gånger! Men idag lider jag inte lika mycket av att jag sovit lite som dom andra dagarna. Även fast man har ryggsmärta och sammandragningarna så känns det på något vis bättre för jag ser slutet på det och jag vet att snart har vi våran lilla älskling i våran famn!

Just nu är jag påväg till skolan, pendlar med sl idag med. Duktig tjej! Rätt skönt att bara sitta ner också och inte behöva koncentrera sig på körningen nu när man är fet som en ko och orörlig som en sköldpadda liggandes på rygg.
På söndag var det meningen att jag skulle sminka till en modevisning. Får se hur det blir med det. Var verkligen en stor ansträngning bara att ta sig upp ur sängen imorse. Känns som jag måste fokusera på det allra viktigaste som är kvar nu.

29 dagar kvar till beräknad bf! <3


Nu händer det grejer :D

Äntligen så känner man andra saker i graviditeten! Nu vet man verkligen att det är nära! Nu längtar jag galet efter våran älskade lilla bebis!
Har haft sammandragningar mer eller mindre hela dagen (dock utan "mensvärk") men med vanlig magont typ. Sen massa ryggont men för långt upp i ryggen för att det ska vara något. Och sen känner jag själv på mig att det inte är helt på g än heller. Såhär kan det ju lika gärna vara en månad till. Men känns riktigt kul att man känner de sista "krämporna" .
Ge mig våran efterlängtade bebis! :D


3 timmar

Godmorgon :)

Blev ingen uppdatering igår så vi börjar med gårdagen.
Igår var jag jätteduktig (tycker jag).
Tog faktiskt bussen till skolan. Vilket tar sammanlagt 3 timmar att resa med byten. Såhär ser en resa ut: 25 min med bil till Söderhalls trafikplats, buss därifrån till tekniska högskolan, tunnelbana till liljeholmen, buss till Södertälje och avslutningsvis buss till Nykvarn. Men det gick bra :).
I skolan övade jag lite på mitt bröllopsprojekt och kollade hur jag ville ha brudbuketten. Hoppas att den hinner göras klart bara.
Efter det blev det att öva på regnbågssminkningen, äntligen. Tror jag även lärarna tycker. Tjatat en del :P
Sen hemåt. Hade tur så Glenn hämtade upp mig vid danderyds sjukhus så blev lite kortare resa.
Väl hemma var jag totalt död. Glenn skulle egentligen varit på fotbollsträning men han stannade hemma och tog ett varmt bad med mig och gav mig massage. Så välbehövligt!


Idag är en ledig dag. Behövligt!!!!
Inatt har jag faktiskt sovit rätt bra vilket verkligen känns i kroppen. Känner mig mycket gladare än alla andra mornar när man vaknar. Har nog säkert sovit sammanlagt 7-8 timmar inatt vilket är ett brutalt stort rekord. Tror att annars får ja ca 3-4 timmars sömn per natt. Känner mig typ pånyttfödd. Vaknade dock av en karatespark på revbenet (någon tyckte att mamma sovit tillräckligt).
Och idag är det bara 30 dagar kvar till beräknad bf! Känns overkligt..

Ligger än kvar i sängen och bara njuter av att jag kan ligga kvar. Ska nog ta å gå upp och få lite gjort. Lite städ och lite plugg :)

Död katt igår morse :P


Allt löser sig

Denna dagen blev en bra dag. Faktiskt! Fast inte för att jag kände att jag fick rätt start på dagen. Går upp på morgonen arg som ett bi. (ingen sömn som vanligt).
Men solen lyste och jag och min älskling tillbringade ett par timmar på filten ute i solen :).
Sen fick jag ett jättebra besked idag om att jag kan fortsätta mina studier nästa år så jag faktiskt kan få de betygen jag är värd. Och hur glad kan man inte bli över det. Älskar ju skolan! :D och jag känner att jag inte nöjer mig med vilka betyg som helst heller. Tänk vilken skillnad det är på mig nu och min inställning för bara något år sen. Känns kanon att jag känner allt tvärt om. Det är en blandning av supermycket stöd från pojkvän och en helt fantastisk klass som gör mig väldigt glad :) och alla fina lärare såklart :)

Efter våra timmar i solen åkte vi till barnmorskan. Och en hel del händer nu. Sf-måttet på 32 nu (måttet på hur stor livmodern är) och ett kilo till i viktökning sen sist jag var där. Blodtrycket var bra och nu är bebis 100000% helt färdigfixerad. Inte ett dugg ruckbar:P. Så nu är det bara att vänta på att den lilla vill komma ut till oss :)

En sak jag faktiskt verkligen ogillar är folk som ljuger. Förstår att man ibland kanske vill ha uppmärksamhet. Men att ljuga och hela tiden antyda att man själv är lite bättre, att man själv vet allt och hela tiden försöka vara centrum med stort c... Nej det blir för mycket. Och det är synd när saker och ting märks att det uppenbart är lögn. Vissa saker är ju bara så onödigt att ljuga om. Då är det ju bättre att ropa ut: "Jag vill också ha lite uppmärksamhet! Låt mig synas också!"
Hellre att göra det om man är så uppmärksamhetsberoende än att ljuga.

Nog om det :) Prinsen e hemma från derbymatchen och nu ska det sovas nu när han äntligen är hemma. Går ju inte att somna utan honom bredvid min sida.
Imorgon väntar skolan och det blir att provsminka till bröllopsfotograferingen som ska göras om en vecka. Sooo exiiitiiing!!! :D

32 dagar kvar<3


Evighet

Idag är en sådan dag då jag bara håller på att bryta ihop hela tiden.
Nästan noll med sömn de senaste nätterna, ett starkt illamående och en kropp som inte orkar mer.
Idag känns 33 dagar som en evighet. Jag har så jävla ont i svanken idag. Ungen ligger och spänner ut sig brutalt mycket idag. Jag är så fruktansvärt slut både i huvud å kropp. Jag gråter en skvätt men jag vet att det inte gör saken bättre. Men det känns skönt för stunden att göra det.
Förstå vad skönt det skulle vara att få sova en natt på magen, en natt utan smärta och en natt utan konstiga drömmar. Kanske inte ens en natt. En halv natt skulle jag kunna nöja mig med också. Eller en timma skulle funka det med. Snart är det över fast endå inte. Tror seriöst jag snart inte orkar bita i det sura äpplet mer. Vill bara ha min bebis och inte vara gravid något mer.
Min kropp behöver reparation...


Ett 3-års kalas och en fotbollsmatch

Fler än jag som knappt sov en blund inatt? Tror nog det. Den där superdupermegamånen Hubert dödade iallafall hela min natts sömn. Men men. Bita lite i det sura äpplet är man van vid.
En till sak som börjar bli jobbig med sömnen är att nu spelar det inte alls någon roll hur jag ligger så gör det ont någonstans. Ligger jag på vänster sida gör det ont i höger höft och tvärtom. Ligger jag på ryggen gör det ont i svanken. Men det gör ju typ inget. 34 dagar kvar max! Hur härligt är inte det?
Jag längtar så sjukt mycket. Speciellt imorse när jag svor mig förbannad över att i stort sett varenda klädesplagg är för litet numera.

Igår var jag faktiskt ute och gick 2,5 kilometer med Rebecca och hennes lilla vovve :). Var första gången jag gått så långt sen i julas typ. Var skönt väder, bra sällskap och en kropp som höll ihop. Vad mer kunde jag önska mig? :)

Just nu är jag och prinsen påväg in till stan för att fira lilla Molly som blivit en stor flicka. 3 år har hon hunnit bli!
Blir riktigt kul att ha familjen Rådby samlad :)

Efter det ska vi åka vidare. Glenne ska spela fotbollsmatch. Trogen stalker som jag är så tänker jag ju inte missa när han spelar :)

Sen har vi ju faktiskt en till fotbollsmatch idag som egentligen är viktigare. Nämligen Bajen - Varberg. Fan vad härligt det skulle vara om Bajen tog dom. Det skulle innebära 5 vunna matcher irad!

Och våran lilla Sigridbebis har förmodligen stukat tassen. Hon kom inhaltandes igårkväll. Blev orolig att det var något brutet eller något ledband som var av, men jag kände och så så ledband var inte av men hon skriker till när man känner :/. Hon har inte lika ont idag och hon går ju på tassen och haltar lite så brutet kan det heller inte vara. Är det värre imorn får jag hämta ut ett recept på antibiotika ifall det skulle vara någon inflammation. Så idag får hon vara inne stackaren.
Hopplös kisse man har skaffat sig :)

Nu har jag äntligen hittat sladden till min bärbara dator. Tog ju bara 9 månader så tänkte försöka lägga ut någon video sen på bloggen när bebis sparkar å bökar runt. Har ju vänner som inte kan vara närvarande under graviditeten som skulle vilja se och så. Än är ju i Australien ( Elina Gladh ) och jag vet hon skulle vilja se ;). Ska försöka fixa med det inom det närmaste dagarna :)


Hög på smärtstillande och tröttis


Ny dag

Godmorgon eller vad man ska kalla det. Har nu gett upp att försöka sova. Inatt var jag uppe 6 gånger för att umgås med toaletten. Inte alls irriterande med en blåsa stor som en vindruva och sen försöka hitta en ställning att kunna sova skönt i. Förkylningen är åter tillbaka. Hostat och snorat halva natten. Awsome! Så ja, jag är rätt irriterad över att sömnen är den största bristen.

Bredvid mig ligger en högt snarkande pojkvän och småler lite fint sådär som han ofta gör när han sover skönt. Vill man strypa honom? Om det inte vore för det där förbaskade leendet som säger "fyfan vad skönt jag sover och det gör inte du" så hade det varit lättare att acceptera hans ljudliga snarkningar.
Så ja, jag har vaknat upp till en bitterfitta.

Bebis ligger i magen nöjt och sprattlar och hickar. Idag är det en dag då bebis återigen bestämt sig för att göra illa mamma. Att sparka på revbenen och pressa sig allt vad man kan ner är bebis specialité!

Och yes där vaknade prinsen ur sin skönetssömn! Hans telefon ringde. Skadeglädjen kunde inte varit större :)


36 dagar

Har insett att jag har börjat räkna ner och det är inte bra. Tiden går långsammare nu. Det var mycket enklare när man bara lät dagarna gå och man kunde tänka "lång tid kvar". Men nu, 36 dagar!?

Katten har fått fnatt. Hon springer runt i hela huset, vänder på mattorna, springer in i väggarna och beter sig allmänt efterblivet. Hon är lik matte upp i dagen :)

Har varit en halft jobbig dag idag. Illamåendet har gått upp och ner under hela dagen.
Har längtat hela dagen på att Glenn skulle komma hem. Är lyckligt lottad som har honom. Om han själv bara kunde inse hur fantastisk han är.

Och på tal om ingenting. Kollade på lyxfällan idag. Hurfan kan folk sätta sig i så stora skulder ibland??? 4 barn och lägger på sig skulder på INGENTING på över 1 mille!? Vad gör man med pengarna? Ansvarslöst tycker jag... Visst alla har ett val men väljer man ett sådant liv så bör man tänka efter.
Så vad tar man för lärdom av ett sådant program? Jo gott folk: Handla ALDRIG på kredit!!! Spara till den summan istället :). Efter iallafall en gång handlat på kredit borde man inse att det inte var en bra ide.

En sak som måste göras är att jag och Glenn måste ta någon bild ihop hos en fotograf innan bebis kommer. Kan ju vara kul att ha som minne.

Nu ska jag fortsätta se på hockeyn. Sista perioden, Sverige - Norge. Har god lust att slå ner domaren. Känns som att man börjar bli sjukt less på alla jäkla felutvisningar. Hade gjort det bättre själv.


Ibland är hon snäll och lugn :)


En våg av lättnad

Den feta kossan ligger än kvar i sängen. Förkylningen är nästan som bortblåst. En rethosta kvar och en slemmig näsa men det är ju ingenting :D
Åh jag har sovit asdåligt inatt!
Har bara legat och drömt å tänkt på sminkningen den 25e som ger mig betyg i ett ämne. Det ligger ju så sent och skulle inte alls vara omöjligt att bebisen hade tittat ut då!
Så jag ringde nu min lärare och vi byter plats på den sminkningen så jag gör den den 16e istället! :D 10 dagars skillnad känns verkligen awsome! :D

Så nu har man bara lite annat att tampas med. Som att se till att få det sista underskriver till försäkringskassan. Usch vad jag inte avgudar de människorna!
Hittar bara fler å fler hemska historier om hur förbaskat känslokalla dessa människor är. Och min familj har haft en hel del fighter med dom innan så jag vet vilka russin det är som sitter där.
Som en som arbetat där uttalade sig anonymt: "Neka dom bidrag för sjuka människor orkar inte överklaga". Hon har även inspelat när cheferna säger det så det finns ju starka bevis på att det är så. Bra system? Dax att se till så att regeringen ändrar sig och att alla svin som försöker fuska till sig bidrag slutar upp med det så de människor som förtjänar det kan få det utan att bli nekad. Fria och enkla Sverige? Jo tjena.....

Okej ska sluta vara så bitter nu. Ett stort problem är ju redan löst för dagen :)
Idag vaknade jag iallafall inte upp av en karatespark på revbenet :). Men den pressar sig ner som aldrig förr! Älskar den känslan och jag vill bara ha mitt knyte hos mig mer för var dag som går!
Tänk att just nu kan jag ligga och kolla hur bebis rör sig. Jag ser hur foten går upp på höger sida, och ner igen, upp, ner, upp, ner, upp, ner. Så gulligt! Ser ut som att det är en pingisboll under huden som studsar upp och ner. Samtidigt ligger bebis och pressar ut rumpan så jag har en böld på vänstra sidan. Det är detta som är det underbara med graviditeten! Att se sin bebis röra sig och allt! Ååh vad jag bara vill veta vem det är där inne nu. Om det är en flicka eller pojke, om den får sin fars ögon, om det blir en livfull krabat från första början och om den är helt frisk!
Har drömt de senaste gångerna att det är en pojke vilket alltså gör mig mer osäker på det jag trodde förut. Har varit säker innan på att det är en flicka men nu börjar jag tveka när jag drömmer bara om pojkar :P


15kg kärlek<3


Skall vi danse?

Föräldraträff stod på schemat idag! Efter att ha legat död i sängen idag och bara tagit det lugnt drog jag och Glenn in till Rimbo i eftermiddags på en föräldrarträff hos barnmorskan. Det gicks igenom lite olika bedövningar vid förlossningar (hade dock koll på alla redan innan). Och sedan lite om varför det kan bli kejsarsnitt och genomgång om amning. Fick även se en film om det som tyvärr blev lite motbjudande. Att se inzoomade tuttar och bröstvårtor var inte så vacker som det låter. Även Glenn som kille tycker det var lite motbjudande. Killar som tycker tuttar är motbjudande? Ja då var det nog motbjudande :).
När vi kom hem så har jag roat mig med att fylla i papper till försäkringskassan. Svär lika mycket varje gång :)

Just nu sitter vi hemma hos mina svärföräldrar och ser på Lets dance. Eller som det heter på norska: "skall vi danse?"
Måste säga att jag verkligen gillar Glenns familj. Är så skönt att man faktiskt går ihop. Hade ju verkligen varit jobbigt att inte komma överens med svärföräldrarna. Både roliga och trevliga. Och likaså båda Glenns systrar :)

Nej, toaletten kallar! Är alltid så kul att ha en liten blåsa :)


Karatekid!!!!!

Godmorgon :) ligger här i sängen lite halvt nyvaken. Blir inte många timmars sömn per natt. Hitta ett sätt som ät skönt att ligga på känns som en riktigt svår utmaning.
Uppvaknandet var minst sagt trevligt. Tänk själv att du ligger och sover och rätt så det är känner du ett kraftigt hugg i ditt högra revben. Du vaknar av smärtan och inser att det gör ont att andas. Vad hände? Jo det som hände var att bebis gav morsan sin en klockren karatespark mitt på revbenet. Känn på den! Hoppas ungen inte blir lika aggressiv utanför magen :P

Passade även på att lägga en morgonkräka också. Börjar nog bli trångt där inne.

Förkylningen känns ok. Hostig och halsont och slemmig och lite värk. Men inte alls som igår! Tacka gudarna för det :). När jag är rätt sjuk drömmer jag alltid mardrömmar eller jobbiga drömmar. Som igår natt när jag mådde som värst drömde jag att folk gick och förstörde de fina blomlådor å blommorna som satt i så jag fick göra om allt. Å när jag gjort om förstördes det på nytt å jag fick göra om. Och så fortsatte drömmen hela tiden. Asjobbigt :P

En sak som är tråkigt är att det är helt rent i huset! Varför är det tråkigt undrar säkert ni? Det som är tråkigt med det är att det inte finns något att städa!!! Jag älskar att städa! Blir så fint och luktar så gott. Antar att det närmaste städning jag kommer idag är att kolla om Glenn ställt sina skor i skohyllan eller om dom står på golvet framför dörren...
Drömde iof inatt om att det fanns lite damm uppe på vitrinskåpet i vardagsrummet. Värt att kolla upp! :)

Tänkte nu pussa på min prins som ligger här bredvid och bara är söt :)


När som helst

Jag måste erkänna att jag börjar bli nervös. Fast jag vet inte för vad jag är nervös för egentligen. Jag är inte nervös för förlossningen. Av någon konstig anledning längtar jag efter den enormt mycket. Tycker det ska bli spännande. Spännande att se vad det är man går igenom under en förlossning. Sjukt peppad! Jag är inte nervös för att bli förälder. Det vet jag att både jag och Glenn klarar galant. Det är mer som en nervositet när man ska på sin riktiga första dejt med sitt själsfrände. Jag minns hur nervös jag var när jag och Glenn skulle på vår första dejt. Mer en sån nervositet.
Det är idag 38 dagar kvar till beräknat datum. Men jag bara känner på mig att det kommer bli tidigare än så! Det är så nära!

Det dagliga välmåendet idag är katastrof. Jag ligger kvar i sängen och har ont i varenda kroppsdel, huvudet igentäppt, halsont från helvetet och huvudvärk som fan. Alltså kan jag välkomna förkylningen till min kropp! Välkommen! Kräktes även inatt så jadu, man kan ju undra vad för bus jag har fått i kroppen.

En sak är säker. När jag ligger här och känner mig dödssjuk så har iallafall bebis aldrig mått bättre. Kan inte förstå hur den orkar sprattla runt där inne HELA tiden och pressar sig bara mer å mer neråt hela tiden. Vilket inte uppskattas så mycket av mig. När den pressar sig neråt tar den stöd av mina revben och sparkar ifrån. Det gör både ont som satan i revben och bäckenet. Bebis verkar vilja ta sig ut! Jag har en liten bebismage men verkligen ett stort monster där inne känns det som.

Känner faktiskt av att den trycket sig neråt mer och mer för varje dag vilket får mig också att inse att det inte är långt kvar. Snälla bebis! Ligg kvar iallafall till den 25e! Har en viktig sminkning att hinna med som ger mig ett helt betyg! Jag vet att det är trångt och att du förmodligen är lika vild och nyfiken som din mor och far. Men försök ha tålamod för din mammas skull :)


RSS 2.0