Räknar ner som aldrig förr

44 dagar kvar tills det är beräknad födsel. Jag står inte ut längre! Nu går tiden förjäkligt långsamt!
Går nog så fruktansvärt långsamt för att dagarna blir längre på ett vis.
Jag får ondare å ondare i kroppen för var dag. Förut var det bara ryggen men har börjat krypa enda ner i benen och varenda led i kroppen. Det är magen bebisen ligger i! Inte i tex handleden!?
Sömnen blir verkligen minimal men den var på ett vis bättre inatt. Har inte haft lika ont i kroppen inatt men har fortfarande sovit skit. Men får vara nöjd med det lilla positiva som kommer med en :)
Fick en lång massage av Glenn igår som ja tror räddade upp det lite. Ska jag vara ärlig är det den bästa massagen han gjort på mig. (Förklaringen är nog att jag berättade för honom hur värdelös han var på massage) så han ansträngde sig för att faktiskt försöka lära sig för en gångs skull vilket gav resultat :)

44 dagar känns just nu som en evighet. Men sen kan man även tänka att jag gått 236 dagar av 280 och då känns plötsligt 44 dagar så futtigt.
Känner mig så fruktansvärt mesig ibland hur jag ens inte klarar att hålla tårarna inne när jag har så ont.
Gråta för att det gör ont nu? Kom igen! Ja ska förfan föda ut en unge vilket kommer förmodligen vara 100 gånger värre.

Skolan känns svår nu. Ont när man vaknar och åker och ännu ondare när skoldagen är slut. Vill verkligen slutföra det här! Och ska göra allt för att orka det också.
En rolig sak som är klar är iaf att Z tackade ja till att vara modell för min portfoliobild med airbrush helkropp. Kommer bli kul. Vi ska göra det den 16e så känns som planering är viktig. Kommer även ha en till fotografering den 25e maj med "klassiskt bröllopsstyling" som mitt tema. Så sitter och funderar som en gnu vem som jag vill ha som modell. Vill (helst) ha en blondin med långt hår! Även en brunett kan gå ;) Om någon känner sig intresserad kan ni väl höra av er på mail :) [email protected].
Och så hoppas vi att bebisen ligger kvar i magen då för annars blir det svårt ;).

Ska försöka kravla mig upp ur sängen och bli lite positivare!
Om någon har tråkigt idag så är det fritt fram att komma hem hit och ge mig massage :)
Tror faktiskt att jag blivit trögare i mitt tänkande och i mina utföranden ju längre jag gått in i graviditeten. Undrar om man blir mer trög som människa som gravid eller om jag bara börjar lära känna mig själv som person :P
Så jag tror massage faktiskt hjälper även mot det! Vill inte att hjärnan ska skrumpna ihop helt!


Uppdate!

Sådär då kör vi en uppdatering igen!

Vi börjar väl med välbefinnandet.
Man känner verkligen att det börjar närma sig. Man hittar verkligen inget skönt sätt att sova på så man går runt och är ständigt trött. Jag har aldrig någonsin kunnat sova på rygg och nu måste man försöka göra det. Lägger ja mig lite på sidan så får bebisen inne i magen ett raseriutbrott och sparkar som aldrig förr. Undviker helst det då den nu upptäckt effekten av att sparka på sin mammas revben. En känsla jag gärna undviker.
Ryggen känns faktiskt nästan som den ska gå av mitt itu ibland. Förstår inte hur något kan göra så ont. Iallafall så är den bästa trösten att det inte är långt kvar. Efter alla gånger jag gråtit över smärtan och all energibrist jag får av att inte sova något så är det de enda som får mig att hålla ut, att det inte är långt kvar!
Bebisen verkar uppenbarligen ha det helt fantastiskt bra där inne. Det märks att det börjar bli trångt där inne för det lilla livet.
Magen har börjat bli väldigt spänd och det känns mer och mer för varje dag. Känner mig som en ballong som blåsts upp alldeles för mycket och kommer smälla vilken sekund som helst. En lite obehaglig känsla faktiskt.

Annars känns livet underbart! I lördags var jag och klassen och sminkade till en modevisning. Var askul och vi gjorde ett bra jobb! Hoppas jag hinner med någon visning till innan bebisen ploppar ut :)

Ligger just nu i sängen. Nyvaken och fortfarande trött men vad ska man göra? :). Bredvid mig ligger världens mest fantastiska kille. Han ligger och kollar på hus. Hur orkar han? Vi köpte ett hus för 9 månader sen och nu vill han ha ett annat. Jaja drömma kan han väl få göra :)
Vi bor perfekt nu! Ute i ett lite mindre samhälle. Hörntomt och allt :). Enda som saknas är väl en jacuzzi :P

Idag ska vi återigen till barnmorskan. Var 3 veckor sen sist så jag tror nog magen hunnit bli några centimeter större sen dess. Kanske lagt på mig något kilo. Inte så mycket :)


Ett uppehåll

Då är man tillbaka igen. Man vet aldrig när det blir.
Mycket har hänt både med mage och allt men känns inte som allt är värt att dokumentera. Har även hört att min kommentarfunktion är ur funktion. Tyckte ni var snåla på kommentarer ;)

I början av mars var jag ner till Skåne och träffade kusiner och faster. Var verkligen en riktig energikick!
Sen dess är det inte mycket som hänt.
Har fått säga ifrån praktiken på förskolan. Foglossningen har blivit för mycket. Så det man gör nu är att försöka klara av skolan och jobbar ibland när kroppen känner för det.

För en vecka sedan fick ja å Glenn åka in till Danderyd. Jag hade svimattacker, yrsel, skakningar, orkeslös och tappade saker hela tiden. Det enda läkaren kom fram till är att han kände sig rätt säker på att det var en bieffekt på en medicin jag fått äta alldeles för länge. Han brukar ordinera ut den max 1 vecka och jag hade fått äta den i 50 dagar. Känns inte som att jag tänker gå tillbaka till min husläkare igen! Blev ju livrädd att något var fel på våran bebis! Men läkaren sa faktiskt att bebisen mådde bättre än perfekt! Bebisen låg tydligen "bättre än vad man kunde göra" i skalan i den veckan bebisen var i. Var helt fantastiskt att höra att man har ett så starkt barn i sin mage.

Apropå stark. Bebisen är en väldigt aktiv liten filur numera. Den har fixerat sig nu och är redo att möta världen!
Igår fick jag en riktig känga som hette duga. Låg i badet och rätt så de var så sparka den till som den aldrig gjort tidigare. Gjorde så sjukt ont i revben och lunga. Förstod inte var ungen fick sån kraft ifrån!

Och i fredags/lördags natt så trodde jag helt seriöst bebisen var påväg. Hade såna sjuka förvärkar och sammandragningar att ja inte visste var ja skulle ta vägen. Så höll de på i typ 2 1/2 timma tills det började lugna ner sig. Man kanske borde ringa barnmorskan om det. Kan ju vara bra om dom vet om det så inte bebis har planer att hoppa ut såhär tidigt! Vi har ju faktiskt 9 veckor kvar.

Och att vara gravid är inte så glamouröst som vissa tror. Kan vara ärlig med att säga att jag inte gillar att vara gravid. Det enda härliga med graviditeten är att känna livet i magen och att vidröra magen och känna det lilla livet där inne. Det är helt fantatiskt! Men sen allt annat! Jag är så less på det! Man sover sjukt dåligt, nästan ingenting. Man har ont överallt. Man grinar för ingenting, man kan inte sporta (saknar faktiskt att röra på mig) och man känner sig väldigt tjock och värdelös. Alla reagerar olika på graviditeter och jag känner att det är något som inte ligger på min topp 3 lista. Visst väger det lilla miraklet i min mage upp det jobbiga men man blir bara mer å mer sliten för var dag som går, fast samtidigt kommer jag 1 dag närmare bebisen också.

Så ni som säger att ni också vill vara gravida (det sa jag också förut). Vänta tills det blir eran tur så kan ni få uppleva "den glamourösa graviditeten"
;) Igår fick jag ett riktigt utbrott och låg och storgrät för att vi inte hade någon cola hemma. Till slut fixade vi så jag hade cola hemma och jag var lite lyckligare. Cola och choklad har blivit min stora drog. Igår tog jag chokladbollar och hällde på chokladsås.
Pizzasallad är jag rätt galen i också :)

Okej jag hade visst en del saker jag ville dokumentera. Kommer vara rätt kul att läsa allt det här när det lilla knytet kommit och se vad man gått igenom. Och jag tror jag vet redan nu att man tycker det är värt varenda svår stund man haft :)


RSS 2.0